8.3.2023 13:47

Οργή λαού και ποτάμι αγανάκτησης από τη νέα γενιά της Χίου – Βίντεο

«Δεν ζητάμε να αλλάξει κάτι συγκεκριμένο, ζητάμε να αλλάξει επιτέλους όλη η Ελλάδα»

Στους δρόμους με μπροστάρη τη νέα γενιά του τόπου, βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης η Χίος, ενώνοντας τη φωνή της με την υπόλοιπη Ελλάδα, στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων στη σκιά του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Άτομα κάθε ηλικίας και πολιτικών θέσεων, κατέκλεισαν την πλατεία Βουνακίου, εκφράζοντας την οργή και την αγανάκτησή τους για τη σημερινή Ελλάδα και ζητώντας να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας του κράτους, θέτοντας ως βασική προτεραιότητα την ασφάλεια του πολίτη και το κράτος δικαίου.

«Δεν ζητάμε να αλλάξει κάτι συγκεκριμένο, ζητάμε να αλλάξει επιτέλους όλη η Ελλάδα», ανέφεραν οι νέοι, δηλώνοντας ότι δεν είναι δυνατό σε ένα δομημένο κράτος, εν έτη 2023, να χάνονται νέοι άνθρωποι επειδή το κράτος υπολειτουργεί και η πολιτεία αδιαφορεί.

Με αισθήματα οργής και συνθήματα όπως "Κέρδη βαμμένα στων φοιτητών το αίμα", οι νέοι ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμα του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ, πραγματοποιώντας στη συνέχεια πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της πόλης. 

Παρά τον ασταθή καιρό με τις έντονες βροχοπτώσεις δεκάδες φορείς και σωματεία του νησιού, συμμετείχαν στη σημερινή διαμαρτυρία, με την αγορά να νεκρώνει μετά τις 12, αφού η πλειονότητα των επιχειρηματιών ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου για κλείσιμο των καταστημάτων. 

Δείτε πλήρες φωτορεπορτάζ στη σελίδα του "Πολίτη" στο Facebook. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ