17.12.2020 17:34

Ώρα ανάπλασης για Δημοτική Πινακοθήκη και κτίριο οδού Λάδης

Ανοίγει ο διάλογος και για το γκρέμισμα του Τελωνείου Χίου

Δύο σημαντικές παρεμβάσεις, σε δύο από τα πιο εμβληματικά κτίρια της πόλης, τη Δημοτική Πινακοθήκη και το κτίριο της οδού Λάδης, προωθεί μέσα από το Leader ο Δήμος Χίου ενώ στο τραπέζι είναι πλέον και το ενδεχόμενο γκρεμίσματος του κτιρίου του Τελωνείου.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Γιάννη Ξενάκη και οι δύο παρεμβάσεις είναι της τάξεως των 10 εκ. ευρώ ενώ αμέσως μετά την ανάπλαση του κτιρίου της οδού Λάδης αναμένεται να ξεκινήσει το γκρέμισμα του Τελωνείου της Χίου.

Παράλληλα με όλα αυτά, προωθείται και η κατάθεση στο Leader, της μελέτης για το κέντρο διημέρευσης παιδιών με αυτισμό, το οποίο θα στεγαστεί σε κτίριο του Νοσοκομείου στην περιοχή της Μπέλα Βίστα.

Ειδικά για το τελευταίο έργο, αναμένεται να συζητήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου κατά την προσεχή συνεδρίασή του, την Παρασκευή, ώστε να εγκριθεί από το Νοσοκομείο η παραχώρηση του κτιρίου της πρώην ταβέρνας του Τάσου .

Και άλλες αναπλάσεις

Το ενδιαφέρον είναι ότι μέσα στο Leader, αναμένεται να ενταχθεί η μελέτη για την ανάπλαση της Λαχαναγοράς, η μεταφορά του παιδικού σταθμού “Νερομπογιές και Νότες” καθώς και του Νηπιαγωγείου Βαρβασίου.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ