19.10.2022 20:31

Όλγα Βάσση – «Όχι» σε περιφερειακό του Κάστρου – «Ναι» σε καθολική απαγόρευση οχημάτων (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαφωτιστική των προθέσεων αλλά και του γενικότερου σχεδιασμού της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, υπήρξε η παρέμβαση της προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χίου Όλγας Βάσση, στο μονοθεματικό Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης με αντικείμενο την ανάδειξη και αξιοποίηση του Κάστρου της Χίου.

«Όχι» στον περιφερειακό δρόμου του Κάστρου

Η κα. Βάσση, ακούγοντας τις τοποθετήσεις φορέων και πολιτών επεσήμανε κατ αρχήν ότι το σενάριο της δημιουργίας περιφερειακού δρόμου που θα εφάπτεται με το ενάλιο τοίχος του Κάστρου και θα οδηγεί στα Ταμπάκικα, έχει κλείσει οριστικά εδώ και αρκετά χρόνια, δηλώνοντας ότι αυτό έχει απορριφθεί και συνεπώς δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος συζήτησης.

«Θέλουμε τη βοήθεια του Δήμου»

Η προϊσταμένη της ΕΦ.Α.ΧΙ. έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στα ζητήματα καθημερινότητας, λέγοντας ότι για την υπηρεσία προέχει, η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων αλλά και η ανάδειξη του μνημείου.

Σε αυτό το πλαίσιο, επεσήμανε τον ανεπαρκή φωτισμό του οικισμού λέγοντας ότι τις βραδινές κυρίως ώρες οι δρόμοι, ακόμα και αυτοί που οδηγούν στα Οθωμανικά Λουτρά ή στα τείχη είναι σκοτεινοί.

Ιδιαίτερης σημασίας υπήρξε η τοποθέτηση της κ. Βάσση, για το ζήτημα της κυκλοφορίας οχημάτων, λέγοντας ότι απαιτείται μία τολμηρή πολιτική απόφαση για την καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων μέσα στον οικισμό του Κάστρου.

«Αν θέλετε να πάρετε μία γενναία απόφαση είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων.  Πρέπει να βρεθεί μία άλλη λύση γιατί οι δρόμοι είναι πάρα πολύ στενοί», επεσήμανε η ίδια, καταθέτοντας μάλιστα την άποψη ότι θα πρέπει να κλείσει η είσοδος των οχημάτων και από τη δυτική πύλη ή «επάνω πορτέλο».

Η κα. Βάσση στο πλαίσιο της παρέμβασής της, ξεκαθάρισε επίσης ότι, δεν υπάρχει περίπτωση μετατροπής της Σούδας σε δρόμο διέλευσης ή στάθμευσης οχημάτων, προσθέτοντας παράλληλα ότι, η Αρχαιολογική Υπηρεσία βρίσκεται σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για την εκπόνηση μελέτης και τη δημιουργία χώρου πρασίνου και αναψυχής.

Τέλος αναφέρθηκε στο ζήτημα της καθαριότητας λέγοντας ότι οι κάδοι απορριμμάτων στο παρελθόν απομακρύνθηκαν μέσα από τον οικισμό και δεν μπορεί να επιστρέψουν.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ