Χίος Πόλη

17/3/20 6:45

τελ. ενημ.: 17/3/20 7:43

Ο αέρας σάρωσε τον "καταυλισμό" στο λιμάνι

Εφιαλτικές στιγμές έζησαν οι 254 μετανάστες που κρατούνται υπό περιορισμό στον χώρο της παλιάς ιχθυόσκαλας στο λιμάνι της Χίου. 

Ο αέρας που ξεπερνούσε σε ένταση τα 8 μποφόρ και τα κύματα που έσκαγαν πάνω στις σκηνές είχαν ως αποτέλεσμα να ισοπεδώσουν τα πάντα με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός. 

Οι αστυνομικές και οι λιμενικές δυνάμεις έδωσαν ολονύχτιο αγώνα προκείμενου να προστατέψουν τα γυναικόπεδα από τις άσχημες καιρικές συνθήκες, κάτι που επιτεύχθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες όταν διατέθηκαν κλούβες και βαν μεταφοράς προσωπικού της αστυνομίας και του Λιμεναρχείου για την προσωρινή διαμονή τους. 

Με δεδομένες τις άσχημες συνθήκες, δεν έλειψαν και οι εντάσεις όταν ομάδα μεταναστών επιχείρησε να διαφύγει από το σημείο, με τις αρχές να προσπαθούν αφενός να βρουν τρόπο να τους προστατεύσουν και αφετέρου να τους περιορίσουν στο σημείο αφού θεωρούνται κρατούμενοι και δεν δικαιούνται να υποβάλλουν αίτημα για άσυλο.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον Νότη Μηταράκη, αναμένεται εκτός απροόπτου η μεταφορά τους με πλοίο της γραμμής στην ενδοχώρα στις 21:00 της Τετάρτης. 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση