Χίος Πόλη

19/9/18 12:19

τελ. ενημ.: 19/9/18 21:04

Νέα προβλήματα και παραλείψεις στο Κόρης Γεφύρι

Μετά την απουσία δικτύων και τον μανδύα του φράγματος τώρα ο Τεχνικό Σύμβουλος εντόπισε χαλαρό υλικό στο κυρίως σώμα του έργου

Επείγουσα συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σ. Αραχωβίτης ζητούν με επιστολή τους τόσο η Περιφερειάρχης Χρ. Καλογήρου όσο και ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Θ. Βαλσαμίδης, μετά την ολοκλήρωση του πορίσματος του Τεχνικού Συμβούλου που είχε οριστεί για το Φράγμα Κόρης Γεφύρι.

Όπως εξήγησε στον «π» ο κ. Βαλσαμίδης, η συγκεκριμένη σύσκεψη έρχεται ως συνέχεια των τελευταίων δεδομένων που προέκυψαν από την έκθεση του Τεχνικού Συμβουλού στην οποία επισημαίνεται ότι έχουν εντοπιστεί εκτός από το ζήτημα της αντικατάστασης του μανδύα, επιπλέον σημαντικά ζητήματα όπως το κεντρικό επίχωμα για το οποίο διατυπώνεται ανησυχία για την εμφάνιση χαλαρού υλικού.

«Ουσιαστικά προτείνονται διάφορες επιπλέον δοκιμές στο σώμα του φράγματος και αξιολόγηση των αποτελεσμάτων από ειδικό επιστήμονα που έχει γνώση των φραγμάτων. Όπως είναι αναμενόμενο όλα αυτά έχουν ένα σημαντικό κόστος και είναι θέμα αποφάσεων που πρέπει να παρθούν σε συνεργασία με την προϊσταμένη αρχή δηλαδή, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η εκτίμηση που είχαμε είναι ότι το συνολικό κόστος ξεπερνά τις 500.000 ευρώ», ανέφερε ο κ. Βαλσαμίδης.

Δείτε επίσης