15.2.2023 14:06

Μηταράκης: Μέχρι τέλος Μαρτίου η υπογραφή της σύμβασης του αναδόχου για τα τοπικά πολεοδομικά σχέδια για τους Δήμους Χίου, Οινουσσών και Ηρωικής Νήσου Ψαρών

Στο πλαίσιο της πολεοδομικής μεταρρύθμισης της χώρας προκηρύχθηκαν τον Απρίλιο 2022 τα τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια για τους Δήμους Χίου, Ψαρών και Οινουσσών.

Όπως γνωστοποιεί με δήλωσή του ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, “μέχρι τέλος Μαρτίου θα έχει υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο για το έργο των τοπικών πολεοδομικών σχεδίων για τους Δήμους Χίου, Οινουσσών και Ηρωικής νήσου Ψαρών”. Οι μελέτες των τοπικών πολεοδομικών σχεδίων θα καθορίσουν με Προεδρικά Διατάγματα, χρήσεις γης, όρους δόμησης, περιοχές προστασίας, περιοχές ανάπτυξης παραγωγικών δραστηριοτήτων, οριοθετήσεις ρεμάτων, περιοχές ειδικών αστικών κινήτρων, καθώς και τα μέτρα για την προσαρμογή στην κλιματική κρίση, την υποστήριξη καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και τη διαχείριση συνεπειών φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών.

Ακολουθεί η δήλωση του κ. Μηταράκη:

“Το έργο αυτό, είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την αξιοποίηση της ιδιωτικής περιουσίας των νησιωτών, καθώς θα επιλυθούν χρόνια προβλήματα, ενώ θα συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών. Έμφαση πρέπει να δοθεί στην ανάπτυξη και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Καθώς ολοκληρώνονται τα έργα της γενιάς μας, το μεταναστευτικό έπαψε να είναι τροχοπέδη, καθώς κατοχυρώσαμε το νησιωτικό ΦΠΑ, η Χίος συνεχίζει να κοιτάει μπροστά, αλλάζοντας ριζικά εικόνα. Γίνεται κάθε μέρα, πιο φιλική όχι μόνο για τους κατοίκους, αλλά και για νέες επενδύσεις.”

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ