22.3.2023 14:11

Μετά το ηλιακό παγκάκι και ηλιακοί φορτιστές - Βίντεο

Μετάβαση στο ψηφιακό και πράσινο ευρωπαϊκό μέλλον κάνει σταδιακά ο Δήμος Χίου, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα Green Beach, που αποτελεί πιλοτική δράση με πρωτοβουλία της Αντιπροσωπίας της Ε.Ε. στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών & Υπολογιστών του ΕΜΠ (ΕΠΙΣΕΥ).

To ολοκληρωμένο φωτοβολταϊκό σύστημα φόρτισης ατομικών συσκευών θα είναι διασυνδεδεμένο σε δίκτυο του Διαδικτύου των Αντικειμένων (Internet of Things – ΙοΤ) με δυνατότητα μετάδοσης των μετρήσεων σχετικά με την καταναλισκόμενη ενέργεια ανά ηλιακό φορτιστή.

«Η σημερινή παρουσία εδώ των συνεργατών έχει σκοπό την παρουσίαση του προγράμματος αφενός και αφετέρου την παράδοση 4 συσκευών και την διερεύνηση της δυνατότητας περαιτέρω συνεργασίας», ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Βεργίνας, με τον Ηλία Βορριά εκ μέρους της ΔΙΑΝΟΧ να σημειώνει ότι ο Δήμος Χίου είναι από τους πρώτους νησιωτικούς δήμους που συμμετέχει σε αυτό το πρόγραμμα.

Να σημειωθεί ότι ως προς την τοποθέτηση των ηλιακών φορτιστών, δεν έχουν ακόμα αποφασιστεί αν θα τοποθετηθούν σε κάποια παραλία ή σε κάποια κεντρικά σημεία όπως η πλατεία Βουνακίου ή η Φάρκαινα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ