6.10.2020 14:14

Μετά τα παράπονα έρχεται λύση για τα φανάρια στον Βροντάδο

Την αύξηση του χρονικού ορίου διέλευσης οχημάτων στα 30'' δρομολογεί η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου

Με σειρά παραπόνων από διερχόμενους οδηγούς και κατοίκους του Βροντάδου κατακλείστηκε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, εξαιτίας του μικρού χρονικού ορίου στον φωτεινό σηματοδότη που έχει τοποθετηθεί  στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση από την πόλη προς τον Βροντάδο.

Όπως εξήγησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Ξενάκης, το συγκεκριμένο πρόβλημα προέκυψε από το γεγονός ότι η μελέτη που εστάλη από το Υπουργείο Μεταφορών, προβλέπει ότι το συγκεκριμένο φανάρι θα είναι πράσινο για μόλις 15 δευτερόλεπτα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μεγάλες ουρές αυτοκινήτων.

Η Τεχνική Υπηρεσία, σύμφωνα με τον κ. Ξενάκη, έχει αποστείλει ήδη τα σχετικά έγγραφα στο Υπ. Μεταφορών, ώστε να υπάρξει τροποποίηση του χρόνου του συγκεκριμένου σηματοδότη, ώστε να επιτρέπεται η ροή οχημάτων για 30 δευτερόλεπτα από 15 που είναι σήμερα.

Έτσι, κατά τον ίδιο, θα μπορούν να διέρχονται 17 έως 19 οχήματα, αριθμός σχετικά ικανοποιητικός.

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ