31.10.2019 14:46

Μεσοβέζικη λύση στο ζήτημα των επικίνδυνων φορτίων στο λιμάνι της Χίου

Θα εξετάζονται κατ’ εξαίρεση τα αιτήματα, η απόφαση της Λιμενικής Επιτροπής

Σε μεσοβέζικη λύση για το ζήτημα της φορτοεκφόρτωσης των επικίνδυνων υλικών στο Λιμάνι της Χίου, κατέληξε η Λιμενική Επιτροπή που συνεδρίασε το πρωί της Πέμπτης, υπό την πίεση που δημιουργούσε η λήξη της παράτασης που είχε δοθεί με προηγούμενη απόφαση για τα συγκεκριμένα υλικά.

Η Λιμενική Επιτροπή κατέληξε ότι δεν θα επιτρέπεται η φορτοεκφόρτωση επικίνδυνων φορτίων στο λιμάνι της Χίου και ότι δύναται να εξετάζονται κατά περίπτωση μεμονομένα αιτήματα φορτοεκφόρτωσης. Κατά τα λοιπά τα επικίνδυνα φορτία που έρχονται με τα επιβατηγά πλοία της γραμμής θα συνεχίζουν να έρχονται αφού κάτι τέτοιο ούτως ή άλλως προβλέπεται από τη νομοθεσία. 

Στην ίδια συνεδρίαση ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γιάννης Βουράκης εξέφρασε την αντίθεσή του στη χρήση του νότιου Λιμενοβραχίονα για τα επικίνδυνα φορτία ενώ η Λιμενάρχης Ειρήνη Αργύρη σημείωσε ότι με βάση την νομοθεσία δεν συναινεί στην φορτοεκφόρτωση των εύφλεκτων φορτίων αφού σε κανένα σημείο δεν τηρείται η απόσταση ασφαλείας των 100 μέτρων που προβλέπει ο νόμος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ