13.6.2019 12:59

Μέχρι τα τέλη του 2020 η έναρξη των εργασιών στο αεροδρόμιο

Δεσμευμένα για λογαριασμό της Χίου 18 εκ. € μέσω ΕΣΠΑ διαβεβαιώνει το Υπουργείο Υποδομών

Τεχνική σύσκεψη με τη συμμετοχή του Δήμου Χίου, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του Επιμελητηρίου Χίου και κλιμακίου του Υπουργείου Υποδομών πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης στα γραφεία του κρατικού αερολιμένα Χίου «Όμηρος».

Σκοπό της σύσκεψης ήταν η αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης καθώς και της πορείας των έργων της επέκτασης έτσι όπως περιγράφονται μέσα από το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφτηκε πέρυσι.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Τεχνικής Ομάδας του Υπουργείου Υποδομών Γιώργο Αναγνωστόπουλο που έχει επιφορτιστεί με την επίβλεψη των εργασιών, η πορεία είναι ικανοποιητική.

Όπως είπε, σκοπό των έργων είναι η επέκταση του διαδρόμου καθώς και η επέκταση και ο εκσυγχρονισμός των υφιστάμενων δομών.

Τα έργα θα χρηματοδοτηθούν μέσω του ΕΣΠΑ 2014- 2020 και η χρηματοδότηση εξαιτίας της παραμεθόριας περιοχής θα ανέλθει στο 95%.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών επέκτασης θα παραδοθεί λειτουργικός διάδρομος 1.800 μέτρων και ζώνης ασφαλείας 150 μ. εκατέρωθεν, ώστε να μπορούν να φιλοξενηθούν αεροσκάφη τύπου Α320 με 180 επιβάτες.

Πρώτα η ολοκλήρωση της παραλιακής

Όπως εξήγησε ο κ. Αναγνωστόπουλος, στην παρούσα φάση έχει οριστεί τεχνικός σύμβουλος για το έργο και προχωρά η οριστικοποίηση της τεχνικής μελέτης καθώς και η τροποποίηση της περιβαλλοντικής μελέτης για την μετατόπιση του παραλιακού.

Τα έργα που θα κοστίσουν 15 εκ. € για την επέκταση του διαδρόμου και 3 εκ. € για την αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι το 2023.

«Ευελπιστούμε ότι μέχρι το τέλος του 2020, θα πρέπει να έχει οριστεί ανάδοχος για το έργο. Προς το παρόν ζητήσαμε τη συνεργασία της περιφέρειας για τη διευθέτηση των όμβριων υδάτων και θα προχωρήσουμε με την παραλλαγή της παραλιακής του αεροδρομίου. Θα πρέπει να γίνει σαφές ότι πρώτα θα ολοκληρωθεί η μετατόπιση της παραλιακής και μετά θα ξεκινήσουν τα έργα στο αεροδρόμιο», ανέφερε ο επικεφαλής του Τεχνικού Κλιμακίου σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους.

Ο ίδιος πάντως εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ανεξάρτητα από τις πολιτικές εξελίξεις το έργο προχωρά και το αποσυνέδεσε από την προκήρυξη εθνικών εκλογών.

Τέλος σε ότι αφορά στην ολοκλήρωση της οδού Ιωάννου Χρήστου, που έχει αναλάβει ο Δήμος Χίου, διαπιστώθηκε καθυστέρηση στο έργο κάτι για το οποίο θα υπάρξει στενή συνεργασία των δύο πλευρών για την επίλυση των οποιοδήποτε προβλημάτων.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ