31.12.2021 12:31

Μέχρι τον Μάρτιο του 2022 η επανέναρξη των εργασιών στο Φράγμα Κόρης Γεφύρι

Ευχάριστες εξελίξεις για το Φράγμα Κόρης Γεφύρι φέρνει το 2022, αφού μέσα στο πρώτο 3μηνο αναμένεται η επανέναρξη των εργασιών.

Όπως είναι γνωστό στις 11 Νοεμβρίου το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης παρέλαβε από τον Ομότιμο Καθηγητή Ε.Μ.Π. κ. Γ Γκαζέτα ολοκληρωμένη τη μελέτη για την επανεκκίνηση του έργου Κόρης Γεφύρι.

Σύμφωνα με την μελέτη το έργο είναι βιώσιμο και μπορεί να ολοκληρωθεί. Το Υπουργείο προετοιμάζει το σχετικό Πρωτόκολλο Διαπίστωσης Εργασιών Αποκατάστασης και Πρόληψης Κινδύνου. Βάση του πρωτοκόλλου αυτού, το οποίο αποτυπώνει με απόλυτα αναλυτικό τρόπο τόσο οι εργασίες, μελέτες, εφαρμογές που πρόκειται να εκτελεστούν, τα προγράμματα εγκατάστασης και παρακολούθησης των οργάνων και της αξιολόγησης των μετρήσεων αυτών, οι έρευνες διόδευσης πλημμυρίζουν κινδύνου και αλλες εργασίες, θα ζητηθεί επιπλέον χρηματοδότηση 1,8 εκ από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Τα στάδια είναι πρώτον η υπογραφή του Πρωτοκόλλου, δεύτερον η σύνταξη νέου Τεχνικού Δελτίου, τρίτον η υποβολή του αιτήματος χρηματοδότησης και τέλος η σύνταξη και υπογραφή Αναθεωρημένο Πίνακα Έργου.

Στόχος του Υπουργείου είναι η ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών το πρώτο τρίμηνο του 2022 και κατά συνέπεια η επανέναρξη των εργασιών.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ