30.4.2024 14:05

Με ρυθμούς και λογική Ρεξ, η ανάπλαση του νεοκλασικού της Απλωταριάς το οποίο κινδυνεύει με κατάρρευση (Video)

Στα πρότυπα του Ρεξ- με την ευχή να μην ακολουθήσει και τους ρυθμούς του- θα επιχειρήσει η δημοτική αρχή να περισώσει το νεοκλασικό της οδού Απλωταριάς, μία προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το 2005 αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει τελεσφορήσει με αποτέλεσμα το κτίριο να έχει πλέον εμφανή σημάδια κατάρρευσης.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρη Πατελίδα, οι όποιες μελέτες του παρελθόντος στην καλύτερη των περιπτώσεων χρειάζονται συμπλήρωση ενώ κάποιες – παρά τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί στο παρελθόν- θα πρέπει να γίνουν από την αρχή, ώστε να συμβαδίζουν με το πόρισμα του συντηρητή έργων τέχνης καθώς στο εσωτερικό του κτιρίου υπάρχουν ταβανογραφίες.

Σε αυτό το πλαίσιο, στην πρόσφατη αναμόρφωση του προϋπολογισμού, εξοικονομήθηκαν κονδύλια ύψους 60.000 ευρώ ώστε να διατεθούν σε μελέτες για την αποκατάσταση του κτιρίου, με στόχο όταν ανοίξουν τα σχετικά χρηματοδοτικά προγράμματα, το έργο μελετητικά να είναι ώριμο.

Παράλληλα ο αντιδήμαρχος, έστειλε το δικό του μήνυμα στους στεγαζόμενους επιχειρηματίες να είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν το κτίριο, όπως στην περίπτωση του Κήπου, όταν το έργο είναι έτοιμο να ξεκινήσει.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ