12.4.2019 11:40

Κυκλοφοριακό πρόβλημα δεν υπάρχει μόνο πέριξ του Δημοτικού Κήπου και κάτω από τον πλάτανο της Πλατείας

Για αρχή ας συμφωνήσουμε ομόφωνα ότι η καθημερινή κυκλοφορία στην καρδιά της πόλης, δηλαδή στην οδό Δημοκρατίας και στην Πολυτεχνείου περιμετρικά της Πλατείας και του Δημοτικού Κήπου, λίγο έως πολύ έχει ρυθμιστεί, καθώς η Τροχαία βρίσκεται τις πρωινές ώρες στα σημεία αυτά ρυθμίζοντας την κυκλοφορία και συνετίζοντας τους παραβάτες.

Όμως οι παραβάσεις και οι οδικές δυσκολίες δεν τελειώνουν εκεί, καθώς μεγάλο μέρος τις υπόλοιπης πόλης μένει αρρύθμιστο. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο «π» δέχεται φωτογραφίες από οδηγούς, οι οποίοι απαθανατίζουν «επικά» παρκαρίσματα και αδικαιολόγητες οδικές συμπεριφορές διερωτώμενοι, που θα φτάσει αυτή η κατάσταση.

Στη συμβολή των οδών Ροδοκανάκη και Βάμβα το φαρδύ πεζοδρόμιο που υπάρχει σε όλο το μήκος της πρώτης οδού, συχνά- πυκνά έως καθημερινά, παρατηρείται κατειλημμένο από μικρά ή μεγάλα οχήματα. Το αποτέλεσμα είναι οι οδηγοί που θέλουν είτε να στρίψουν δεξιά και να συνεχίσουν τη Ροδοκανάκη είτε να προχωρήσουν ευθεία (προς Μητρόπολη ή Βενιζέλου), να μην έχουν ορατότητα και να διασχίζουν τον δρόμο άλλοτε με την… έκτη αίσθηση και άλλοτε με σύμβουλο την τζαμαρία του απέναντι καταστήματος.  

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι ποτέ αυτά τα οχήματα δεν έχουν πάνω τους ροζ χαρτί… Ανάλογα περιστατικά σημειώνονται και σε άλλα κεντρικά σημεία της πόλης. Θα υπάρξει ανάλογη δράση όπως αυτή του Κήπου σε αυτά τα σημεία; 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ