Χίος Πόλη

22/5/18 9:54

τελ. ενημ.: 22/5/18 11:21

Ξεκίνησε η επιχείρηση καταμέτρησης μεταναστών στη ΒΙ.ΑΛ.

Αποκλεισμένος ο χώρος από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις | Αναζητούνται άτομα με απορριπτικά έγγραφα

Παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης που έχει περικυκλώσει το hotspot της ΒΙ.ΑΛ. ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Τρίτης η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να καταμετρηθεί ο ακριβής αριθμός προσφύγων και μεταναστών που φιλοξενούνται στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Η συγκεκριμένη ενέργεια έρχεται δύο σχεδόν μήνες μετά την προσωρινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που επιτάσσει ότι ο ανώτατος αριθμός προσφύγων και μεταναστών στο hotspot της Χίου δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 1.274 άτομα.

Ωστόσο με δεδομένο ότι οι αφίξεις του τελευταίου μήνα είναι πολύ περισσότερες από τις μεταφορές ατόμων στην ηπειρωτική Ελλάδα, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι το πλαφόν των 1.274 ατόμων έχει ξεπεραστεί προ πολλού.

Σε αυτό το συμπέρασμα οδηγούν τόσο τα στοιχεία του Εθνικού Συντονιστικού Οργάνου Ελέγχου Συνόρων που καταγράφουν 1.783 άτομα όσο και το γεγονός ότι πριν από σχεδόν 10 ημέρες δόθηκε εντολή αύξησης του αριθμού των μερίδων φαγητού από τις 1.780 σε 2.000 μερίδες.

Παρά τις αδιαμφισβήτητες ενδείξεις η Διοίκηση της ΒΙ.ΑΛ. επιμένει ότι ο ακριβής αριθμός είναι κατά πολύ μικρότερος σε σχέση με τα στοιχεία του Υπουργείου, λέγοντας ότι δεν έχει παραβιαστεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ελέγχουν και τα απορριπτικά έγγραφα

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, από νωρίς το πρωί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με τη συνδρομή δυνάμεων των ΜΑΤ και των ΥΑΤ, περικύκλωσαν το Κ.Υ.Τ. της Χίου. Λίγη ώρα αργότερα οδήγησαν όλους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες εκτός ΒΙ.ΑΛ. ξεκινώντας να τους καταμετρούν.

Παράλληλα η Αστυνομία ερευνά και τα απορριπτικά έγγραφα των μεταναστών ώστε να διαπιστωθεί πόσοι από τους συνολικά διαμένοντες βρίσκονται στη Χίο ενώ κανονικά θα έπρεπε να είχαν επαναπροωθηθεί.

 

7ΖΙΝ6-ΞΘΟ e83b8bff96.pdf
Αρχείο pdf
Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση