10.5.2019 10:03

Κάποια στιγμή θα συμβεί το μοιραίο

Στο ίδιο ύψος πεζοδρόμιο και δρόμος στην παραλιακή του Βροντάδου

Την ανάγκη άμεσης παρέμβασης στην παραλιακή του Βροντάδου πριν θρηνήσουμε θύματα επισημαίνουν σε επιστολή του στον «π» κάτοικοι της περιοχής, επισημαίνοντας την επικινδυνότητα για πεζούς αλλά και λουόμενους – ενόψει καλοκαιριού- αφού δρόμος και πεζοδρόμιο βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο.

Όπως αναφέρουν στον «π» οι κάτοικοι της περιοχής μετά τις τελευταίες εργασίες ο δρόμος δεν διαχωρίζεται σαφώς από το πεζοδρόμιο με αποτέλεσμα να διατρέχουν άμεσο κίνδυνο οι πεζοί καθώς και όσοι χρησιμοποιούν το παραλιακό μέτωπο του Βροντάδου για αθλητικές δραστηριότητες.

«Το βιώσαμε έντονα το περασμένο καλοκαίρι, όπου από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα. Ελπίζαμε ότι από τότε μέχρι σήμερα Δήμος και Περιφέρεια θα συνεργάζονταν για τις αναγκαίες παρεμβάσεις στην παραλιακή του Βροντάδου αλλά μάταια.

Ένα χρόνο μετά και με τις επιχειρήσεις να αυξάνονται στην περιοχή, η κατάσταση παραμένει τραγικά επικίνδυνη.

Στην περσινή εικόνα της κατάληψης των πεζοδρομίων από αυτοκίνητα, έρχεται να προστεθεί ο κίνδυνος ατυχήματος με θύματα πεζούς αφού δρόμος και πεζοδρόμιο είναι στο ίδιο επίπεδο», αναφέρουν και προσθέτουν : «Σε όλα αυτά θα πρέπει να συνυπολογίσει κανείς και το γεγονός ότι αρκετές επιχειρήσεις κάνουν χρήση του αιγιαλού το καλοκαίρι, τη στιγμή που δεν υπάρχουν προστατευτικές μπάρες κατά μήκος της παραλιακής ζώνης. Ο κίνδυνος κάποιο αυτοκίνητο να εκτραπεί της πορείας του και να καταλήξει σε λουόμενους είναι πιο υπαρκτός από ποτέ άλλοτε. Ζητάμε να παρθούν άμεσα μέτρα πριν είναι αργά».

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ