30.11.2019 11:08

Και γιατί να εξαιρούνται τα οχήματα του ΟΤΕ;

Γίνεται μία ιδιωτική εταιρεία να κατέχει δημοτικό χώρο στάθμευσης και μάλιστα αυτό να επιβάλλεται με απαγορευτική πινακίδα ;

Την αδικαιολόγητη πρακτική, μία ιδιωτική εταιρία όπως ο ΟΤΕ όχι μόνο να έχει ονοματισμένους δημοτικούς χώρους στάθμευσης της πόλης της Χίου αλλά να επιβάλλονται πρόστιμα εξαιτίας αυθαίρετης απαγορευτικής πινακίδας, ανέδειξε με τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου, ο πρώην Δήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού «Συμμαχία Αξιών» Μάρκος Μεννής.

Όπως επεσήμανε, από τον νόμο απαγορεύεται η παραχώρηση δημοτικού χώρου στάθμευσης σε ιδιωτικές εταιρείες, πόσο μάλλον όταν αυτό γίνεται και με εσφαλμένες απαγορευτικές πινακίδες, όπως συμβαίνει στην περίπτωση της οδού Καρπασίας.

Το ακόμα πιο εξωφρενικό, σύμφωνα με τον Μάρκο Μεννή είναι το γεγονός ότι, οποιοσδήποτε πολίτης επιχειρήσει να σταθμεύσει στο συγκεκριμένο σημείο τότε φεύγει με πρόστιμο 40 ευρώ.

«Από τότε που ήμουν Δήμαρχος, όταν εφαρμόσαμε για πρώτη φορά την ελεγχόμενη στάθμευση ο ΟΤΕ ζητούσε επιτακτικά θέσεις στάθμευσης. Επειδή όμως η νομοθεσία δεν προβλέπει κάτι τέτοιο, σκεφτείτε η κάθε επιχείρηση να ζητούσε θέσεις στάθμευσης τι θα απέμενε στους πολίτες, είπαμε ότι μπορούμε να εξετάσουμε το συγκεκριμένο ζήτημα σε διαφορετική βάση. Σκεφτήκαμε λοιπόν ότι ο ΟΤΕ, θα πρέπει να πληρώνει ποσό αντίστοιχο για 16 ώρες στάθμευση την ημέρα για αντίστοιχο αριθμό θέσεων που θα του παραχωρούσαμε. Αντί αυτού, σήμερα εντελώς αυθαίρετα καταλαμβάνει αυτές τις θέσεις, χωρίς να πληρώνει τίποτα», ανέφερε ο Μάρκος Μεννής.

Την λογική του πρώην Δημάρχου ενστερνίστηκε και ο Δήμαρχος Σταμάτης Κάρμαντζης που επεσήμανε ότι πολύ σύντομα αυτό το καθεστώς θα καταργηθεί, αφού πρώτη υπάρξει συνεννόηση με την ιδιωτική εταιρεία.

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ