23.11.2022 14:18

Ηλιακοί φορτιστές σε παραλίες της Χίου από το καλοκαίρι του 2023- Βίντεο

Την ένταξη της Χίου στο πρόγραμμα Green Beach του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Χίου Κώστας Βεργίνας.

Όπως εξήγησε ο κ. Βεργίνας, η Χίος είχε ζητήσει δεκάδες τέτοιους φορτιστές με στόχο να τοποθετηθούν σε κοινόχρηστες ομπρέλες που τοποθετεί ο Δήμος Χίου σε παραλίες του νησιού, όμως η αίτηση δεν έτυχε αποδοχής από το ινστιτούτου του ΕΜΠ.

Έτσι, αυτό που κατάφερε ο Δήμος είναι η κατ εξαίρεση ένταξή του στο πρόγραμμα μέσω της προμήθειας 8 νέων συσκευών αλλά και της δυνατότητας προμήθειας επιπλέον συσκευών που είχαν προωθηθεί προς επισκευή μετά από βλάβη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο προσεχές διάστημα στελέχη του Ινστιτούτου του Ε.Μ.Π. θα βρεθούν στη Χίο, στο πλαίσιο παράδοσης και παραλαβής των συσκευών ενώ θα ανακοινωθούν και οι παραλίες που θα τοποθετηθούν οι φορτιστές.

Οι επισκέπτες και οι λουόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να φορτίζουν τις ηλεκτρονικές τους συσκευές μέσω της ηλιακής ενέργειας, εντελώς δωρεάν, καθώς όλες οι ομπρέλες στην παραλία θα είναι εξοπλισμένες με φωτοβολταϊκά πάνελ και ξεχωριστό σύστημα φόρτισης με δυο θύρες USB ανά ομπρέλα.

Το ολοκληρωμένο φωτοβολταϊκό σύστημα φόρτισης ατομικών συσκευών θα είναι διασυνδεδεμένο σε δίκτυο του Διαδικτύου των Αντικειμένων (Internet of Things – ΙοΤ) με δυνατότητα μετάδοσης των μετρήσεων σχετικά με την καταναλισκόμενη ενέργεια ανά ηλιακό φορτιστή.

Τα παραπάνω δεδομένα θα παρουσιάζονται στον ακόλουθο ιστότοπο https://ec.europa.eu/greece/events/grEEnbeach_el, όπου οι πολίτες θα μπορούν να δουν το ενεργειακό όφελος από τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας εν προκειμένω της ηλιακής, για τη φόρτιση των συσκευών τους.

Η πιλοτική αυτή δράση αποτελεί πρωτοβουλία της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών & Υπολογιστών του ΕΜΠ (ΕΠΙΣΕΥ).

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ