7.1.2021 15:57

Γ.Ξενάκης: "Έχουμε προμηθευτεί τα κοντέινερ, η καθυστέρηση είναι γνωστή στους διευθυντές"

Απάντηση στις δηλώσεις της προέδρου του Συλλόγου Δασκάλων Μαρία Μουτρίκα σχετικά με την καθυστέρηση της τοποθέτησης δυο κοντείνερ στα σεισμόπληκτα δημοτικά σχολεία Βαρβασίου και Ερειθιανή, έδωσε ο αντιδήμαρχος Γιάννης Ξενάκης. 

Όπως εξήγησε στην κάμερα του "π" οι διευθυντές των σχολείων ήταν ενήμεροι και είχαν συνηγορήσεις στην καθυστέρηση της τοποθέτησης τους στα αντίστοιχα σχολεία.

Συνολικά η Τεχνική Υπηρεσία έχει προμηθευτεί 6 κοντείνερ και έχουν τοποθετηθεί μόνο τα 4.

 «Οι ίδιοι οι διευθυντές είπαν ότι μπορούν να τακτοποιήσουν το θέμα για 20-30 ημέρες που θα καθυστερήσουν οι νέες αίθουσες», δήλωσε.

Δικαιολογώντας την καθυστέρηση αυτή ανέφερε ότι:

«Δεν θέλαμε με απευθείας ανάθεση να προμηθευτούμε τα κοντείνερ κάτι που δεν έγινε λόγω των αντιδράσεων των αντιπολιτεύσεων. Η δημοπρασία έχει ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει η διαδικασία».

«Στόχος της Τεχνικής Υπηρεσίας είναι τα κοντείνερ να είναι και λειτουργικά. Μάλιστα το ένα από τα δυο κοντείνερ δεν είχε κλιματισμό και έτσι προχωρήσαμε σε άμεση προμήθεια ενός καινούργιου κλιματιστικού», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Οι επισκευές στα σεισμόπληκτα σχολεία συνεχίζουν κανονικά ωστόσο δεν έχει βρεθεί ο αντίστοιχος ανάδοχος.

Τέλος παρά την καθυστέρηση του προϋπολογισμού η Τεχνική Υπηρεσία εξετάζει να προμηθευτεί με έκτακτο κονδύλι προκειμένου να τοποθετηθούν τα πλέξι γκλάς.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ