29.7.2019 13:37

Εξουδετερώθηκε εκρηκτικός μηχανισμός στο λιμάνι

Το σενάριο τα περιελάμβανε όλα. Για πρώτη φορά Λιμεναρχείο, Πυροσβεστική, Στρατός και Τελωνείο ένωσαν δυνάμεις προκειμένου να διεξάγουν άσκηση εξουδετέρωσης εκρηκτικού μηχανισμού που είχε τοποθετηθεί στην αίθουσα επιβατών του Τελωνείου.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στο σημείο εξόδου των επιβατών από τα πλοία της γραμμής Χίου – Τσεσμέ. Μετά τον εντοπισμό του ύποπτου δέματος, στο σημείο έφθασε η πυροσβεστική και κατόπιν ο «Πάρις», ο αστυνομικός σκύλος δηλαδή που εντόπισε την εκρηκτική ύλη μέσα σε λίγα λεπτά.

Στη συνέχεια δράση ανέλαβε ο πυροτεχνουργός του στρατού που με ειδική στολή κατάφερε να εξουδετερώσει τον μηχανισμό με ελεγχόμενη έκρηξη, η οποία όμως δεν πραγματοποιήθηκε στην πραγματικότητα αφού δεν δόθηκε άσκηση από την Π.Υ. Χίου.

Στην ουσία της υπόθεσης, το πρώτο μεγάλο πρόβλημα προέκυψε στην πορεία των πυροσβεστικών οχημάτων στην προκυμαία, αφού εσκεμμένα δεν βρίσκονταν λιμενικοί στον δρόμο με αποτέλεσμα τα οχήματα να μανουβράρουν ανάμεσα στα οχήματα που βρίσκονταν σε κίνηση και στα διπλοπαρκαρισμένα.

Το δεύτερο και το πλέον ουσιαστικό έχει να κάνει με την ίδια την άσκηση. Κι αυτό γιατί οι αρχές ναι μεν καλώς έκαναν την άσκηση όπως προβλέπεται από τον κώδικα ασφάλειας του λιμένα ISPS, όμως κανείς δεν έχει απαντήσει τι πραγματικά γίνεται με τα επικίνδυνα φορτία όπως καύσιμα και πυροτεχνήματα που συνεχίζονται να εκφορτώνονται στον κεντρικό λιμένα έπειτα από απόφαση της Λιμενικής Επιτροπής και παρά την αρνητική γνώμη της Λιμενάρχη Ειρ. Αργύρη.

https://www.politischios.gr/hios-poli/exoudeterotheke-ekrektikos-mekhanismos-sto-limani

Δημοσιεύτηκε από Εφημερίδα Πολίτης στις Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2019

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ