6.6.2020 19:41

Εξωτερική κάλυψη Ρεξ και Παλιάς Ιχθυόσκαλας από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Πρόταση ένταξης στη δράση «Παρόντες» με πρωτοβουλία του Δήμου Χίου

Ο Δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης ενημερώνει για την πρόθεση συμμετοχής του Δήμου Χίου στο έργο «ΠΑΡΟΝΤΕΣ», το οποίο υλοποιείται από τον οργανισμό IMEDD με τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η ανάδειξη του έργου και της προσπάθειας όλων όσοι παρέμειναν παρόντες καθ’όλη τη διάρκεια της πανδημίας, φροντίζοντας το συνάνθρωπο και τιμώντας την έννοια της συλλογικής ευθύνης. Μέσα από ένα συμβολικό φωτογραφικό υλικό δημόσιοι χώροι γίνονται μία φωνή που εξάρει τους ΠΑΡΟΝΤΕΣ, υπενθυμίζοντας μας ότι χρειάζεται να τηρούμε ευλαβικά όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας, χωρίς να χάνουμε την ελπίδα μας και ατενίζοντας το μέλλον με αισιοδοξία και ενότητα.

Ο Δήμος Χίου υπέβαλε την πρότασή του που αφορούσε την επένδυση του κτηρίου ΡΕΞ ως εξόχως εμβληματικού για το νησί, σηματοδοτώντας την ελπίδα της ανανέωσης και το όραμα της θετικής προοπτικής. Η πρόταση αυτή εγκρίθηκε και περιλαμβάνει εκτός από το ΡΕΞ και το κτήριο της Παλαιάς Ιχθυόσκαλας. Από το Δήμο, αμέσως ζητήθηκε η έγκριση της Εφορίας Αρχαιοτήτων από την οποία αναμένεται απάντηση, καθότι η διορία για την τοποθέτηση των υλικών εκπνέει.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα συμβάλει και ως προς τη μετάδοση του μηνύματος «ΠΑΡΟΝΤΕΣ» αλλά θα λειτουργήσει και ως σύμβολο ανανέωσης για το ίδιο το κτήριο που εδώ και χρόνια παρακμάζει παρασύροντας και τη γύρω περιοχή στην ασχήμια.

Τονίζεται ότι το Πρόγραμμα έχει συγκεκριμένη χρονική ισχύ και δεν αποτελεί την πανάκεια του προβλήματος του ΡΕΞ για το οποίο οι ενέργειες και οι προσπάθειες για την ανάδειξή και την αξιοποίησή του συνεχίζονται άοκνα μέχρι την πλήρη αποκατάστασή του.

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ