5.9.2019 10:00

Ευχαριστημένη η ΔΑΚΕ Καθηγητών με τις μέχρι στιγμής αποφάσεις του υπ. Παιδείας

Ως «ένα καλό βήμα» χαρακτηρίζει η ΔΑΚΕ Καθηγητών την έγκριση των ολιγομελών τμημάτων στα Γενικά Λύκεια της Χίου, των Ψαρών και των Οινουσσών.

Η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Καθηγητών αναλυτικά:

Με την Αρ. Πρωτ.: 135291/Δ2 της 03-09-2019 απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σοφίας Ζαχαράκη με τίτλο ‘’Κατά παρέκκλιση έγκριση λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων Ομάδων μαθημάτων Προσανατολισμού’’ εγκρίθηκαν όλα τα υπό έγκριση ολιγομελή τμήματα των Ομάδων μαθημάτων Προσανατολισμού στα Γενικά Λύκεια  του αστικού ιστού της Χίου και της Καλλιμασιάς (1ο, 2ο και 3ο ΓΕΛ Χίου, ΓΕΛ Βροντάδου, ΓΕΛ Καλλιμασιάς, Εσπερινό Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Χίου και Διονυσίειο Μουσικό Σχολείο Χίου).

Είχε προηγηθεί η με Αρ. Πρωτ.: 4063 της 31-07-2019 απόφαση της Περιφερειακής Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου κ. Μαρίας Παπαδανιήλ με τίτλο ‘’ Έγκριση λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων Ομάδων Προσανατολισμού στα Γενικά Λύκεια (ΓΕ.Λ.) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χίου, για το σχολικό έτος 2019-2020’’ εγκριθεί όλα τα υπό έγκριση ολιγομελή τμήματα των Ομάδων μαθημάτων Προσανατολισμού στα περιφερειακά λεγόμενα Γενικά Λύκεια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου (ΓΕΛ Καλαμωτής, ΓΕΛ Καρδαμύλων, Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Βολισσού, Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Οινουσσών και Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Ψαρών).

Ως παράταξη θεωρούμε ότι αυτό είναι ένα ακόμα βήμα (ευελπιστούμε ότι θα ακολουθήσουν εγκαίρως  πριν την έναρξη του διδακτικού έτους κι άλλα βήματα, όπως οι προσλήψεις αναπληρωτών συναδέλφων, η έγκριση όλων των τμημάτων της 2ης ξένης γλώσσας, της μουσικής, των καλλιτεχνικών και της τεχνολογίας κ.ά.) για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων των ακριτικών μας νησιών κατά το σχολικός έτος 2019-2020.

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ