5.10.2021 14:08

Έτσι θα είναι ο Δημοτικός Κήπος σε δύο χρόνια από σήμερα

Αναλυτικό ρεπορτάζ για το πώς θα αλλάξει η καρδιά του κέντρου της πόλης της Χίου μέσα από την προκήρυξη του έργου των 3,24 εκ. ευρώ

Ένα από τα πιο βασικά έργα των τελευταίων δεκαετιών ετοιμάζεται να προκηρύξει μέσα από διαγωνισμό η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Χίου, προχωρώντας στη διαδικασία επιλογής αναδόχου για το έργο της ανάπλασης του Δημοτικού Κήπου της Χίου με συνολικό προϋπολογισμό 3.247.863,25 ευρώ.

Τα έργα που θα εκτελεστούν

Το έργο, σύμφωνα με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χίου, έχει ως αντικείμενο την Ανάπλαση του Δημοτικού κήπου Χίου, μέσω της κατάργησης του περιμετρικού τοίχου και του κιγκλιδώματος που τον διαχωρίζει από το περιμετρικό πεζοδρόμιο και της δημιουργίας πολλαπλών προσβάσεων (πρανή, κλίμακες, ράμπες) προς το εσωτερικό του.

Επιπλέον καθαιρούνται όλες οι κατασκευές στο όριο του κήπου, ο χώρος κυκλοφοριακής εκπαίδευσης, οι εγκαταστάσεις του θερινού σινεμά και η αποθήκη του Δήμου.

Στο νέο όριο του κήπου, όπου υπάρχουν μεγάλα δέντρα κατασκευάζονται τα «μπαλκόνια», που είναι κατασκευές από σκυρόδεμα που αφήνουν τρύπες γύρω από τα δέντρα και επιστρώνονται με χυτό βοτσαλωτό δάπεδο.

 Κατασκευάζεται ένα νέο μονοπάτι το οποίο διατρέχει περιμετρικά τον κήπο, επιστρώνονται με πλάκες Θυμιανών τόσο οι υφιστάμενες διαδρομές όσο και μια νέα αξονική διαδρομή, κατασκευάζεται νέα σύγχρονη παιδική χαρά, νέο κτήριο αποθήκης και κτήριο wc, νέο σύγχρονο συντριβάνι, ένας υπαίθριος χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων, χώρος με όργανα γυμναστικής, τοποθετείται νέος σύγχρονος αστικός εξοπλισμός (παγκάκια, κάδοι, ποδηλατοστάτες), γίνονται νέες φυτεύσεις και τοποθετείται νέος φωτισμός.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Π.Δ.Ε. (ΣΑ ΕΠ0881, Κωδ. ΣΑΕ. 2021ΕΠ08810026) και από το Ε.Τ.Π.Α. και είναι ενταγμένο στο Ε.Π. ‘’Βόρειο Αιγαίο 2014-2020’’, (Κωδ. MIS 5076433), ως υποέργο 1 της πράξης «Ανάπλαση του Δημοτικού Κήπου Χίου».

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε 18 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ