22.4.2018 7:41

Επιδιώκουν να εγκαταστήσουν στο Λωβοκομείο Αμερικάνικο ερευνητικό κέντρο!

Την προσβλητική, μονόδρομη για τη διαδικασία της διαβούλευσης στον τόπο μας λήψη αποφάσεων από τους άρχοντες του νησιού, συνέχισε η αποκάλυψη, μέσω fb, του Μαν. Βουρνού ότι μετέφερε στη χιακή ομογένεια των ΗΠΑ πρόταση του Σεβασμιώτατου Χίου για τη μελλοντική χρήση του Λωβοκομείου.

Σύμφωνα με όσα μετέφερε ο δήμαρχος Χίου από τον προσωπικό του λογαριασμό, είχε την ευκαιρία, παρευρισκόμενος στην καθιερωμένη συνάντηση των Ηνωμένων Χιακών Σωματείων Αμερικής και Καναδά, στο σπίτι της Χίου στην Αστόρια, υπό την προεδρία του ύπατου Προέδρου Δημήτρη Κοντολιού, να θέσει στους επικεφαλής της ομογένειας την ιδέα να επιδιώξουμε την εγκατάσταση ενός ερευνητικού κέντρου Αμερικανικού Πανεπιστημίου στο Λωβοκομείο. Μια ιδέα που προέρχεται, προφανώς, από τον Μητροπολίτη και ανακοινώνεται από τον δήμαρχο, σαν τα κεφαλαιώδη ζητήματα ανάπτυξης του τόπου να είναι υποθέσεις που εξετάζονται και αποφασίζονται πάνω σε μια συζήτηση μεταξύ δύο, ανάλογα με το ποιος θα προφτάσει να σκεφτεί πρώτος μια ιδέα.

Οι εγκαταστάσεις του Λωβοκομείου ανήκουν στη διαχείριση της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, ωστόσο πρόκειται για μνημείο εμβληματικής αναφοράς για όλο το νησί κι είναι τουλάχιστον ατυχής και πρόχειρη η επιλεγείσα μορφή προσέγγισης του θέματος, σαν μια συνήθη φωτοβολίδα με περιορισμένη λάμψη.

Το σύνδρομο προσέγγισης της ομογένειας με ιδέες του ποδαριού ευθύνεται κυρίως για την απροθυμία των ομογενών μας να επενδύσουν στον τόπο τους. Γεγονός που επανήλθε με την πρώτη ενημέρωση από τον κ. Βουρνού για τα αποτελέσματα της πολυήμερης επίσκεψης του στις Η.Π.Α..

Δεν χτίζονται κατ’ αυτό τον τρόπο σχέσεις εμπιστοσύνης με την ομογένεια, το έχουμε διαπιστώσει πολλάκις, παρά τους εφήμερους πανηγυρικούς τόνους.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ