11.8.2021 10:34

Η εντυπωσιακή προσφυγοπούλα Αμάλ έφτασε στη Χίο (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Ένα μικρό κορίτσι. Ένα ΜΕΓΑΛΟ ταξίδι. Το 2021, μία κούκλα ύψους 3,5 μέτρων με τη μορφή μίας προσφυγοπούλας από τη Συρία θα διασχίσει 8000 χλμ για την στήριξη των προσφύγων όλου του κόσμου και ειδικά των νεαρών προσφύγων. Στην καρδιά του Ταξιδιού, η Μικρή Αμάλ θα περπατήσει 8.000 χλμ. 

Το ταξίδι της είναι ένας μακρύς δρόμος που ξεκινά από την Γκαζιαντέπ, μία πόλη πλάι στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, με στάσεις σε πάνω από 70 μεγάλες και μικρές πόλεις στην Τουρκία, την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ελβετία, το Βέλγιο, τη Γερμανία και με τελικό προορισμό το Μάντσεστερ στην Αγγλία. 

Η ιστορία της Μικρής Αμάλ έχει γίνει πλέον μία οδύσσεια επικών διαστάσεων καθώς η ηρωίδα έχει ζωντανέψει με τη μορφή μίας τεράστιας κούκλας από την Handspring Puppet Company. Καθώς ακολουθούμε την περιπλάνηση της Μικρής Αμάλ από το Γκαζιαντέπ κοντά στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας μέχρι το Μάντσεστερ στο Ηνωμένο Βασίλειο, εκείνη θα φωτίζει τις ιστορίες των εκατομμυρίων νεαρών προσφύγων που ζουν εκτοπισμένοι – και αναγκασμένοι να κινδυνεύουν σε αναζήτηση μίας καλύτερης ζωής.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ