23.5.2022 12:37

Δίκτυο ηλεκτρικών ποδηλάτων στους δημοτικούς χώρους στάθμευσης της Χίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Προμήθεια 100 ποδηλατών και σταθμών φόρτισης από τον Δήμο

Στην έγκριση από το Υπουργείο Ανάπτυξης της πρότασης του Δήμου Χίου για την χρηματοδότηση προμήθειας κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων, αναφέρθηκε σε δηλώσεις ο αντιδήμαρχος Τ.Υ. Χίου Γιάννης Ξενάκης.

Συνολικά ο Δήμος αναμένεται να προμηθευτεί περί τα 100 ηλεκτρικά ποδήλατα, τα οποία θα λειτουργούν μέσω QR CODE και ειδικής εφαρμογής αλλά και σταθμούς φόρτισης που θα τοποθετηθούν στους δημοτικούς χώρους στάθμευσης περιφερειακού του κέντρου της πόλης.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, ο στόχος είναι η εξυπηρέτηση των δημοτών που θέλουν να μεταβούν στο κέντρο, με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο ενώ υπάρχει σκέψη, ηλεκτρικά ποδήλατα να τοποθετηθούν και σε υπηρεσίες του Δήμου Χίου με σκοπό τη χρήση τους από τους υπαλλήλους.

Ερωτώμενος για την ασφάλεια των δρόμων της Χίου και την καταλληλότητά τους για τους ποδηλάτες, ο κ. Ξενάκης αναγνώρισε σαφέστατα το πρόβλημα που υπάρχει, σημειώνοντας ωστόσο ότι μέσα από τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, το νησί μας έχει δρομολογήσει τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων στο κέντρο της πόλης.

Το εγκριθέν ποσό  επιχορήγησης ανέρχεται συνολικά σε 317.799,53 ευρώ, ενώ στο έργο περιλαμβάνονται ενδεικτικά:

– Προμήθεια κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων πόλης, κατάλληλης σχεδίασης για κοινόχρηστα συστήματα χρήσης.

– Δημιουργία δικτύου κοινόχρηστων θέσεων κλειδώματος & φόρτισης ποδηλάτου, με δυνατότητα αυτόματης φόρτισης του ποδηλάτου όσο είναι κλειδωμένο.

– Ολοκληρωμένη πλατφόρμα απομακρυσμένης διαχείρισης συσκευών πεδίου (φορτιστών ηλεκτρικών ποδηλάτων και σταθμών μίσθωσης ποδηλάτων).

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ