16.12.2020 13:23

Βροχή και βραχυκύκλωμα στην Φτωχιά προκυμαία

Μη έχοντας άλλη λύση, κάτοικοι και επιχειρηματίες πληρώνουν από την τσέπη τους για να τοποθετήσουν προβολείς ώστε να έχουν φως τις βραδινές ώρες

Αναγκασμένοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη προκειμένου να εγκαταστήσουν συστήματα προβολέων που θα διασφαλίζουν την παροχή φωτός τις βραδινές ώρες είναι κάτοικοι και επιχειρηματίες στην οδό Νεωρίων καθώς και στις γειτονικές οδούς.

Αιτία αποτελούν τα βραχυκυκλώματα στον φωτισμό των στύλων της ΔΕΗ, που τις περισσότερες ημέρες, αφήνουν την περιοχή στα μαύρα σκοτάδια.

Όπως εξήγησαν οι ίδιοι στον «π», το πρόβλημα εντοπίζεται τουλάχιστον σε 13 φωτιστικά σώματα για τα οποία ο ΔΕΔΔΗΕ, τους ενημερώνει ότι η αποκατάσταση του προβλήματος, επαφίεται στο τμήμα ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Χίου.

Σύμφωνα με τους ίδιους, τις περισσότερες φορές, ο ΔΕΔΔΗΕ κατά τη διάρκεια έντονων καιρικών φαινομένων, ανεβάζει τον διακόπτη ο οποίος μετά από λίγη ώρα κατεβαίνει και πάλι, εξαιτίας βραχυκυκλώματος στα φωτιστικά σώματα.

Παρά τις διαμαρτυρίες τους, μέχρι και σήμερα το Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού δεν έχει δώσει τη δέουσα σημασία με αποτέλεσμα, οι ίδιοι, ενώ πληρώνουν κανονικά τέλη να αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους για την τοποθέτηση προβολέων με ότι κόστος συνεπάγεται αυτό στον μηνιαίο τους προϋπολογισμό.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ