17.5.2018 14:20

ΒΙΝΤΕΟ | Σε νέες περιπέτειες το Φράγμα Κόρης Γεφύρι

• Παραλείψεις και σημαντικές φθορές που αγγίζουν ήδη τις 620.000 ευρώ εντόπισε ο Τεχνικός Σύμβουλος της Περιφέρειας.

Το γεφύρι της Άρτας θυμίζουν πλέον οι εργασίες στο φράγμα Κόρης Γεφύρι, αφού, εκτός από τις υπολοιπόμενες εργασίες, με την πάροδο του χρόνου το αρχικά παραδομένο τμήμα του έργου παρουσιάζει πλέον σημαντικές φθορές.

Ενώ στην κοινή γνώμη έχει καλλιεργηθεί η εντύπωση ότι με την ένταξη των δικτύων άρδευσης του Κάμπου στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα θα πλησιάσουμε στη βελτίωση  της υδροδότησης της πρωτεύουσας, οι αποκαλύψεις του αντιπεριφερειάρχη Υποδομών, Θ. Βαλσαμίδη, στον «π» έρχονται να ανατρέψουν όλα όσα πιστεύαμε για το πολυπόθητο έργο.

Σε εξέλιξη οι εργασίες

Όπως εξήγησε ο κ. Βαλσαμίδης, τα σημαντικά ζητήματα του παρελθόντος έχουν αντιμετωπιστεί, με κυριότερο αυτό του ορισμού Τεχνικού Συμβούλου, καθώς απαιτήθηκε ένας και πλέον χρόνος προκειμένου το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να ανάψει το «πράσινο φως» για την πρόσληψή του από την Περιφέρεια.

«Το σημαντικό είναι ότι έχουν ξεκινήσει οι εργασίες και είναι σε εξέλιξη το έργο των τσιμεντενέσεων, που έπρεπε να γίνουν καθ’ υπόδειξη του Τεχνικού Συμβουλος», σημείωσε αρχικά ο κ. Βαλσαμίδης.

Οι παραλείψεις και τα νέα προβλήματα

Εντύπωση ωστόσο προκάλεσαν οι δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Υποδομών αναφορικά με τα μέχρι σήμερα δεδομένα που έχουν καταγραφεί κατά τη διάρκεια του ελέγχου των υφιστάμενων εργασιών από τον Τεχνικό Σύμβουλο.

«Δυστυχώς το τμήμα του έργου που εκτελέστηκε στο παρελθόν πλέον αρχίζει και βγάζει στην επιφάνεια διάφορα θέματα. Ο αγωγός που πηγαίνει προς τον Δαφνώνα, κατά την τεκμηρίωση της Υπηρεσίας, χρειάζεται τοποθέτηση από την αρχή γιατί σε πολλά σημεία δεν υπάρχουν καν σωλήνες. Αυτό το έργο για να εκτελεστεί χρειάζονται κατά προσέγγιση  περί τις 120.000 ευρώ, ποσό  που έχει δεσμευθεί στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας», εξήγησε.

Τα προβλήματα όμως για το έργο δεν σταματούν εκεί. Και αυτό διότι, σύμφωνα με τον κ. Βαλσαμίδη, από τα πορίσματα του Τεχνικού Συμβούλου προκύπτει ότι υπάρχει πρόβλημα σε ένα κομμάτι του μανδύα, που χρειάζεται καθαίρεση από το παλιό τμήμα. «Αυτό το έργο σαν προϋπολογισμός φτάνει περί τις 500.000 ευρώ και προϋποθέτει και τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου», προσέθεσε και κατέληξε ότι ακόμα το πόρισμα δεν έχει επεκταθεί  στο κυρίως σώμα του φράγματος, κάτι που εντείνει την αγωνία των Υπηρεσιών για τυχόν νέα προβλήματα.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ