24.11.2022 15:25

Αυλαία στις επετειακές εκδηλώσεις για τη Μικρασία με ένα μοναδικό ιστορικό ταξίδι - Βίντεο

Η επετειακή χρονιά για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική περιπέτεια και την καταστροφή κλείνει με την αξιόλογη διάλεξη με τίτλο: «Μικρασίας Μνήμη Εμμένουσα. Πατρίδες Αλλοτινές. Ερυθραία, ένας ευλογημένος μικρόκοσμος στην καρδιά της Ιωνίας», θέλοντας να καταδείξει με υπερηφάνεια τον δυναμισμό του μικρασιατικού Ελληνισμού και ιδιαίτερα της Ερυθραίας.

«Όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές κατά τη διάρκεια αυτής της επετειακής χρονιάς στις διάφορες εκδηλώσεις η μνήμη του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας είναι δυνατή αιώνια και εμμένουσα. Οι αλλοτινές Πατρίδες παραμένουν ολοζώντανες ως τρόπος ζωής και ως προγονική παρακαταθήκη», ανέφερε ο πρόεδρος της επιτροπής «Χίος 2022» Παύλος Καλογεράκης.

«Ο φιλόλογος Θεόδωρος Κοντάρας απόγονος Μικρασιατών, κάτοικος Νέας Ερυθραίας Αττικής, έχει αφιερώσει όλη τη ζωή του στον μικρασιατικό ελληνισμό. Το περιεχόμενο της διάλεξης είναι ένα νοσταλγικό ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο στα τελευταία απομεινάρια της ερυθραιώτικης ρωμιοσύνης, από το άπαρτο κάστρο και τις αιγαιοπελαγίτικες γειτονιές του Τσεσμέ, μέχρι τους απέραντους σιβρισαριανούς οπωρώνες και τα γοητευτικά ερείπια της αρχεία της αρχαίας Τέω», ανέφερε με τη σειρά της η πρόεδρος του Φάρου Βαρβασίου Γεωργία Χούλη.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ