26.10.2019 19:44

Αρχές του 2020 τα έργα ανακατασκευής του καθολικού Παρεκκλησίου του Αγίου Ιωσήφ

Παρέμβαση του αντιπεριφερειάρχη Παντελή Μπουγδάνου μετά την επιστολή του Καθολικού Αρχιεπισκόπου Νικολάου στο Politischios.gr

Την άμεση αντίδραση του Αντιπεριφερειάρχη Χίου Παντελή Μπουγδάνου, προκάλεσε η επιστολή στον «π» του Καθολικού Αρχιεπισκόπου Αιγαίου Νικολάου, με την οποία καυτηρίαζε το γεγονός ότι εδώ και μία δεκαετία το καθολικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωσήφ, που κατεδαφίστηκε αναίτια από την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου, παραμένει ερείπιο.

Σε δηλώσεις του στον «π» ο κ. Μπουγδάνος σημείωσε ότι η αγανάκτηση του Καθολικού Αρχιεπισκόπου είναι εντελώς δικαιολογημένη, υποσχόμενος ταυτόχρονα ότι η νέα περιφερειακή αρχή έχει άμεσα στον σχεδιασμό της την αποκατάσταση όχι μόνο του παρεκκλησίου αλλά και του περιβάλλοντα χώρου του Κολεγίου.

«Η μελέτη αποκατάστασης του Αγίου Ιωσήφ εγκρίθηκε πριν από λίγο καιρό από την Αρχαιολογική Υπηρεσία, βάσει της οποίας θα προχωρήσουμε στη δημοπράτηση του έργου. Η συγκεκριμένη μελέτη συμπληρώνεται από τις υπηρεσίες μας, ως προς τις επιμετρήσεις και τα ακριβή κόστη και στο αμέσως επόμενο διάστημα θα είμαστε έτοιμοι να δημοπρατήσουμε το έργο με συνολικά 160.000 ευρώ, χρήματα τα οποία είχαν εξασφαλιστεί κατά το παρελθόν», ανέφερε ο κ. Μπουγδάνος.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ