13.11.2019 21:47

Από το μηδέν το Κέντρο Ομηρικής Προβολής

Διαβουλεύσεις για μείωση του ενοικίου και επανασχεδιασμό εξήγγειλε ο Σταμάτης Κάρμαντζης

Σε νέο γεφύρι της Άρτας κινδυνεύει να μετατραπεί το πολυσυζητημένο Κέντρο Ομηρικής Προβολής της Δασκαλόπετρας, αφού η πεποίθηση ότι το έργο όχι μόνο δεν προχωρά αλλά στοιχίζει αρκετά χρήματα στον Δήμο Χίου μέχρι στιγμής επιβεβαιώθηκε και από τα λεγόμενα του Δημάρχου Σταμάτη Κάρμαντζη στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το θέμα συζητήθηκε για λίγα λεπτά έπειτα από ερώτηση του συμβούλου της πλευράς Τριαντάφυλλου Νίκο Νύκτα, ο οποίος διατύπωσε την ανησυχία του για φήμες περί διακοπής των προσπαθειών που έχουν καταβληθεί την τελευταία 10ετία για τη δημιουργία ενός χώρου που θα αποτελέσει πόλο έλξης για επισκέπτες και θα συμβάλει στη σύνδεση της Χίου με τον Όμηρο.

«Θα τα δούμε όλα σε νέα βάση»

Απαντώντας ήπια αλλά ουσιαστικά ο Δήμαρχος Σταμάτης Κάρμαντζης απευθυνόμενος στον Νίκο Νύκτα τόνισε ότι το ερώτημά του θα είχε ενδιαφέρον αν είχε τεθεί μέχρι τις 31 Αυγούστου στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή, η οποία δέσμευσε τον Δήμο με ενοίκια ύψους 1.300 ευρώ ανά μήνα, τα οποία καταβάλλονται από τον Μάρτιο του 2018.

«Παρότι πληρώνουμε αυτό το ενοίκιο και παρότι έχει γίνει διαδικασία ιστορικής καταγραφής ύψους 12.000 ευρώ ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός δεν προχώρησε. Θα είχε βάση η απορία σας αν είχε ξεκινήσει κάτι και ερχόμασταν να το σταματήσουμε ποτέ. Το ερώτημα θα είχε ουσία αν ξεκινούσε κάτι κι εμείς το σταματούσαμε, όμως δεν έχει ξεκινήσει απολύτως τίποτα ενώ έχουμε πληρώσει περί τις 40.000 ευρώ ως Δήμος», εξήγησε και συνέχισε προσθέτοντας ότι όλα πρέπει να ξεκινήσουν από το μηδέν.

«Θα δούμε σε νέα βάση ακόμα και το θέμα του ενοικίου. Είναι ένα κτίριο που είναι κλειστό. Θα ζητήσουμε τη μείωση του ενοικίου σε ένα ποσό που δεν θα επιβαρύνει τον Δήμο γιατί όλη αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει τουλάχιστον 3 ή 4 χρόνια», κατέληξε.

Παρέμβαση για το θέμα έκανε και ο Μανώλης Βουρνούς λέγοντας ότι τα 1.300 ευρώ τον μήνα αφορούν όχι μόνο την ενοικίαση του ακινήτου αλλά και του αύλειου χώρου μαζί με τον χώρο στάθμευσης.

«Να υπενθυμίσω ότι το ενοίκιο ήταν 2.100 ευρώ και έπεσε στα 1.300 ευρώ. Για να ξεκινήσουμε μελέτες και διαγωνισμούς έπρεπε να υπήρχε κτίριο. Έπειτα έπρεπε να υπάρχει σενάριο, πράγμα που έγινε με ειδικούς επιστήμονες. Όλα αυτά γίνονται σιγά- σιγά. Δεν μπορούν να γίνουν από τη μία ημέρα στην άλλη», εξήγησε ο κ. Βουρνούς για να λάβει την απάντηση ότι από τον Γενάρη του 2019 δεν υπήρξε καμία εξέλιξη παρότι κάποια πράγματα ίσως να μπορούσαν να προχωρήσουν.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ