25.2.2019 14:17

Απεμπλέκουν τις νταλίκες από τον κυκλοφοριακό ιστό της πόλης, στέλνοντάς τις στον περιφερειακό

Σχέδιο διοχέτευσης των βαρέων οχημάτων στο λιμάνι μέσω Βροντάδου και έγγραφο στις ναυτιλιακές για πιο φυσιολογικές ώρες άφιξης

Την απόφαση να αλλάξει το κυκλοφοριακό τοπίο της πόλης μετά την παράδοση του α’ και δ’ τμήματος του Περιφερειακού Δρόμου της πόλης έλαβαν σε κλειστή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, οι φορείς του νησιού.

Στόχος της σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Χίου, ήταν η βελτίωση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Χίου με τον Πειραιά αλλά και η ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων στον χερσαίο χώρο του κεντρικού λιμένα αλλά και στη λεωφόρο Αιγαίου.

Οι αποφάσεις

Μετά από σχεδόν 2ωρη συνάντηση οι φορείς αποφάσισαν να αποστείλουν κατ αρχήν έγγραφο προς τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, που θα φέρει την υπογραφή των Σταμάτη Κάρμαντζη και Μανώλη Βουρνού με την οποία θα ζητείται η αλλαγή της ώρας άφιξης των πλοίων, ώστε αυτό να προσεγγίζει στις 6 ή 06:30 το πρωί, αντί στις 04:30 τα ξημερώματα όπως ισχύει σήμερα.

Επιπλέον θα διαβιβαστεί το αίτημα των μεταφορέων για προσέγγιση και στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης αντί της Καβάλας, αφού εκτός των άλλων εξυπηρετεί και τους επιβάτες.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Στο πλαίσιο της συζήτησης εξετάστηκε και η διοχέτευση της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων μέσω του Περιφερειακού Δρόμου της πόλης στον Βροντάδο κι από εκεί στο λιμάνι.

«Η πρόταση που θα εξεταστεί από την Αστυνομία και το Λιμεναρχείο είναι οι νταλίκες, μετά την ολοκλήρωση του περιφερειακού, να διοχετεύονται μέσα σε αυτόν και αφού φθάσουν στον Βροντάδο – δηλαδή στην έξοδο του δ’ τμήματος- να κατευθύνονται μέσω Σούδας και οδού Καρπασίας στο λιμάνι», εξήγησε ο κ. Λεγάτος.

Στο περίμενε… τα Μεστά

Σε ότι αφορά στη χρήση του λιμένα Μεστών το Επιμελητήριο ζήτησε από τους μεταφορείς να συντάξουν οικονομοτεχνική μελέτη στην οποία θα αποτυπώνεται σε αριθμούς, η επιβάρυνση των μεταφορικών εταιρειών σε περίπτωση που ο λιμένας Μεστών καταστεί κύρια πύλη εισόδου της Χίου.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ