29.10.2019 20:50

Αναβρασμός στον Καρφά με φόντο τα σενάρια δημιουργίας δομής φιλοξενίας προσφύγων

Ενδιαφέρον από εταιρεία διαχείρισης ακινήτων για την ενοικίαση ακινήτου γνωστού Χιώτη εφοπλιστή σε Μη Κυβερνητική Οργάνωση

Από τη μία η ολοένα αυξανόμενη άρνηση Περιφερειών και Δήμων της ηπειρωτικής Ελλάδας να γίνουν μέτοχοι του μεταναστευτικού προβλήματος μέσω της δημιουργίας νέων δομών με στόχο την αποσυμφόρηση των νησιών και από την άλλη η προ πολλού διατυπωμένη ανάγκη μείωσης του αριθμού προσφύγων και μεταναστών στα hotspot, ωθούν Κυβέρνηση και Μ.Κ.Ο. στην ανάγκη εύρεσης χώρων προκειμένου σε πρώτη φάση να φιλοξενηθούν ευάλωτες ομάδες προσφυγικού πληθυσμού.

Με την πλειονότητα των ιδιοκτητών ενοικιαζομένων δωματίων και ξενοδοχείων να είναι αντίθετοι στην παραχώρηση κλινών σε τοπικό επίπεδο, οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις οι οποίες έχουν ως αντικείμενο την στέγαση προσφύγων και μεταναστών ξεκίνησαν να αναζητούν ακίνητα που είτε μπορούν να φιλοξενήσουν άμεσα ευάλωτες ομάδες, είτε αυτό μπορεί να γίνει έπειτα από μικρές επισκευαστικές εργασίες.

Η περίπτωση του Καρφά

Σε αυτό το πλαίσιο η είδηση ότι γνωστή Μη Κυβερνητική Οργάνωση τις προηγούμενες ημέρες είχε επαφές με επίσης γνωστό κτηματομεσιτικό γραφείο της Χίου, εκδηλώνοντας ενδιαφέρον για ακίνητο του Καρφά μάλλον δεν αποτέλεσε έκπληξη για τους Συλλόγους και τους επιχειρηματίες της περιοχής.

Όπως ανέφεραν στο Politischios.gr, τουριστικοί επιχειρηματίες, το συγκεκριμένο ακίνητο είναι στην κατοχή γνωστού Χιώτη Εφοπλιστή και παραμένει αναξιοποίητο επί σειρά ετών. Μάλιστα το τελευταίο διάστημα έχει τοποθετηθεί και επιγραφή με την ένδειξη «πωλείται». Είναι στην καρδιά της τουριστικής ζώνης του Καρφά και γειτνιάζει με ξενοδοχεία και εστιατόρια της περιοχής.

Η συγκεκριμένη πάντως πληροφορία, ήταν αρκετή προκειμένου να κινητοποιήσει τους επιχειρηματίες του Καρφά, που ήδη ξεκίνησαν επαφές με αιρετούς και φορείς προκειμένου να αποτρέψουν ένα ενδεχόμενο, που πολλάκις είχε αποφευχθεί στο παρελθόν έστω και την τελευταία στιγμή.

«Είναι περιττό να πει κανείς ότι ο Καρφάς αποτελεί την πρώτη τουριστική ζώνη του νησιού. Ο Καρφάς συγκεντρώνει το μεγαλύτερο αριθμό κλινών σε όλη τη Χίο, είναι αδιανόητο να εγκατασταθεί μία τέτοια δομή σε ένα τόσο κεντρικό σημείο. Αν γίνει κάτι τέτοιο, τότε τελειώσουμε όλοι μαζί τουριστικά. Είναι αυτονόητο ότι μετά τις πρώτες μας επαφές θα συνεχίσουμε να ασκούμε κάθε πίεση και θα παρακολουθούμε στενά το θέμα ώστε να αποφευχθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο», ανέφεραν στον «π».

 

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ