9.9.2020 14:44

Αναβαθμίζεται με υπερσύγχρονα μηχανήματα το Τελωνείο Χίου

Θέμα χρόνου η επέκταση της αίθουσας επιβατών και στο κτίριο της παλιάς Ιχθυόσκαλας

Υπερσύγχρονα μηχανήματα ακτίνων και μαγνητικές πύλες για τον εντοπισμό εκρηκτικών και ναρκωτικών ουσιών απέκτησε το Τελωνείο Χίου έπειτα από σχετική προμήθεια του Υπουργείου Οικονομικών κατ' απαίτηση των νέων αυστηρών κανόνων για τις πύλες Σένγκεν.

Τα νέα ογκώδη μηχανήματα, κατέλαβαν αρκετό χώρο της αίθουσας επιβατών με αποτέλεσμα να καθίσταται πλέον επιτακτική η ανάγκη επέκτασης του Τελωνείου και στο κτίριο της παλιάς Ιχθυόσκαλας.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυριάκο Ζωάνο, είναι θέμα χρόνου η τακτοποίηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της παλιάς ιχθυόσκαλας κάτι που θα επιτρέψει τις παρεμβάσεις και στα δύο κτίρια.

Όπως εξήγησε, το στάδιο της μεταβίβασης του κτιρίου στο Λιμενικό Ταμείο βρίσκεται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση και αμέσως μετά θα ξεκινήσουν οι εργασίες ενοποίησης των κτιρίων και συνολικού επανασχεδιασμού του χώρου.

Τέλος ο κ. Ζωάνος, ανέφερε ότι βρίσκεται στο στάδιο της εκτέλεσης, το έργο των νέων μηχανημάτων επιτήρησης της χερσαίας ζώνης του λιμένα με κάμερες υψηλής ευκρίνειας.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ