2.11.2020 15:27

Αγώνας δρόμου για να βγει άκρη με τα ετοιμόρροπα

Αυξάνει κατά 75.000 ευρώ το κονδύλι για τις κατεδαφίσεις ο Δήμος Χίου

Στην αύξηση του κονδυλίου για τις κατεδαφίσεις ετοιμόρροπων κτισμάτων κατά 75.000 ευρώ, προχωρά άμεσα ο Δήμος Χίου, σε μία προσπάθεια να παρέμβει σε όσο το δυνατόν περισσότερες περιπτώσεις επικίνδυνων κτισμάτων που απειλούν την ασφαλή διέλευση πεζών, αναβατών δικύκλων αλλά και οδηγών Ι.Χ. οχημάτων.

Σε δηλώσεις του στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Ξενάκης, σημείωσε ότι η παρούσα συγκυρία είναι μία ευκαιρία ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα των επικίνδυνων κτισμάτων.

Ωστόσο το πρόβλημα που προκύπτει είναι το γεγονός ότι πολλά από αυτά είναι χαρακτηρισμένα ως διατηρητέα από την Αρχαιολογική Υπηρεσία με αποτέλεσμα να μην επιτρέπεται η κατεδάφισή τους. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, τις προσεχείς ημέρες, θα ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από τα επικίνδυνα κτίσματα αφού θα υπάρξει λεπτομερής καταγραφή όσων πρέπει να κατεδαφιστούν.

Η υπάρχουσα νομοθεσία

Ο Δήμος Χίου, σύμφωνα με τον Γιάννη Ξενάκη, είναι αποφασισμένος να αξιοποιήσει την υπάρχουσα νομοθεσία, η οποία προβλέπει ότι αν ο ιδιώτης δεν προχωρήσει σε κατεδάφιση επικίνδυνου κτίσματος εντός συγκεκριμένης προθεσμίας, τότε ο Δήμο προχωρά στην κατεδάφιση και του αποστέλλει τον λογαριασμό.

Ερωτώμενος για τις κινήσεις του Δήμου αν υπάρξει αντίδραση από την Αρχαιολογία για κάποιο διατηρητέο κτίριο ο κ. Ξενάκης δήλωσε: «Στις περιπτώσεις που η αρχαιολογική υπηρεσία επιμείνει για κάποιο διατηρητέο κτήριο εμείς σαν Δήμος θα στείλουμε επίσημο έγγραφο καθιστώντας την αρχαιολογία υπεύθυνη».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ