9.11.2018 11:28

Αγνοεί τις συστάσεις των φορέων και προχωρά στη μετατόπιση της Λ. Ενώσεως η Περιφέρεια

Έκλεισε τελικά τα αυτιά της η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στις συστάσεις των φορέων προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ενιαίο παράκτιο μέτωπο για περιπατητές, αθλητές και ποδηλάτες, προχωρώντας στην έγκριση της μελέτης μετατόπισης της Λ. Ενώσεως προς τα ανατολικά με βάση την αρχική μελέτη.

Το πρωί της Παρασκευής η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρεια ενέκρινε το Πρακτικό του Διαγωνισμού της μελέτης με τίτλο: «Μελέτη μετατόπισης θιγόμενου τμήματος παραλιακής οδού Χίου- Καρφά», συνολικού προϋπολογισμού 98.368,64 ευρώ.

Στον διαγωνισμό κατατέθηκαν 3 προσφορές και με τη σημερινή απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής δόθηκε η εντολή για τη συνέχιση της διαδικασίας, η οποία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του τρέχοντος έτους με την υπογραφή της σύμβασης για την ανάθεση της μελέτης.

Με βάση τα παραπάνω η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προχωρεί σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε καθοριστεί μετά την υπογραφή στις 18/05/2018 του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Χίου για την βελτίωση - αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Κρατικού Αερολιμένα Χίου.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου δήλωσε σχετικά:

«Μετά και τη σημερινή απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, έγινε έγκαιρα και εντός του αρχικού χρονοδιαγράμματος ένα ακόμη βήμα για την υλοποίηση του έργου του αεροδρομίου της Χίου. Με σταθερή προσήλωση συνεχίζουμε και κάνουμε πράξη τις υποχρεώσεις που αναλάβαμε ως Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου το Μάιο του 2018».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ