8.12.2020 15:35

Αδυναμία σύνταξης προϋπολογισμού για το 2021 λόγω... ανταποδοτικών τελών

Σημαντική καθυστέρηση στην κατάρτιση του Προϋπολογισμού του Δήμου για το 2021, προκαλεί το ζήτημα του καθορισμού της τιμολογιακής πολιτικής των ανταποδοτικών τελών του Δήμου Χίου. 

Σε δηλώσεις του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χάρης Μπουρνιάς απέδωσε τη συγκεκριμένη καθυστέρηση στην αναμονή της απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, για την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία είχε ψηφιστεί η πρόταση των αντιπολιτεύσεων παρά τις παρατηρήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων ότι σημεία της συγκεκριμένης πρότασης είναι ανεφάρμοστα. 

«Δεν μπορώ να σας δώσω έναν ακριβή αριθμό για τον προϋπολογισμό του Δήμου καθώς γνωρίζετε τα γεγονότα με το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος. Οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου βρίσκονται στην αποκεντρωμένη διοίκηση η οποία μπορεί να απαντήσει σε διάστημα ενός μήνα», ανέφερε ο αντιδήμαρχος. 

Μείωση των εσόδων του Δήμου λόγω της πανδημίας

Στο πλαίσιο των δηλώσεών του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών αναφέρθηκε και στα έσοδα του Δήμου λέγοντας ότι εξαιτίας της πανδημίας έχουν μειωθεί κατά περίπου 50%. 

«Ενώ είχαμε αναθεωρήσει τους στόχους μας τον Μάρτιο του 2020 κατά 50% λιγότερα έσοδα, εντούτοις ούτε αυτά είναι εφικτό να το καταφέρουμε. Οι επιχορηγήσεις του Υπουργείου Εσωτερικών οι οποίες είναι αρκετά αυξημένες έρχονται και ίσως να εξισορροπήσουν την κατάσταση.»

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ