15.5.2024 9:15

Τουρκία: Ανησυχία για νέες προκλήσεις στο Αιγαίο με το νέο μη επανδρωμένο αεροσκάφος BAYRAKTAR TB3

Η Τουρκία αναμένεται να εντείνει την προκλητική της στάση στο Αιγαίο με την ανάπτυξη του νέου μη επανδρωμένου αεροσκάφους (UCAV) BAYRAKTAR TB3, μιας καινοτόμου δημιουργίας της Baykar Technology. Το TB3 ξεχωρίζει για την ικανότητά του να απογειώνεται και να προσγειώνεται από το τουρκικό αεροπλανοφόρο TCG ANADOLU.

Εξοπλισμένο με προηγμένες δυνατότητες αναγνώρισης, επιτήρησης και εκτέλεσης επιχειρήσεων, το TB3 μπορεί να φέρει εκτεταμένο οπλισμό, ενισχύοντας την επιθετική του ικανότητα. Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι το TB3 θέτει νέα πρότυπα στην παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία.

Το TB3, με πτυσσόμενες πτέρυγες για χρήση σε πλωτές πλατφόρμες, μπορεί να διοικείται εξ αποστάσεως μέσω δορυφορικής επικοινωνίας, επιτρέποντας την διεξαγωγή επιχειρήσεων σε υπερπόντιες αποστολές.

Η ανάπτυξη του TB3, σε συνδυασμό με το σύστημα μη επανδρωμένων αεροσκαφών μάχης KIZILELMA, εντείνει τις ανησυχίες για την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο. Η Ελλάδα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και προετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ