2.9.2022 12:16

Ακάρ: «Θα συνεχίσουμε να απαντάμε στην αυθάδεια της Ελλάδας»

Το ηλεκτρισμένο κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις συντηρεί η Άγκυρα, με τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας να επαναλαμβάνει σήμερα τους ισχυρισμούς για το «κλείδωμα» των τουρκικών F-16 και να επαναδιατυπώνει απειλές κατά της Ελλάδας με αναφορές στη Μικρασιατική Καταστροφή.

Η Άγκυρα θα συνεχίσει να απαντά στην «αυθάδεια» της Αθήνας, δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ κάνοντας λόγο «για επιθετικές και παράνομες ενέργειες της Ελλάδας», όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu. «Πάντα απαντούσαμε στην αυθάδεια της Ελλάδας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», είπε συγκεκριμένα μιλώντας σε στρατιωτική εκδήλωση στο Εσκισεχίρ.

Επανερχόμενος στα περί δήθεν «παρενόχλησης τουρκικών αεροσκαφών από την Ελλάδα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο» ο Ακάρ είπε ότι τα τουρκικά αεροσκάφη συμμετείχαν σε αποστολή του ΝΑΤΟ. «Από τις 2 Ιουλίου, η αποστολή ενημέρωσε για τη δραστηριότητά της σε όλους τους συμμάχους του ΝΑΤΟ, όλοι το γνώριζαν», είπε ο Ακάρ, προσθέτοντας ότι είναι «αδύνατον» η Αθήνα να μην γνώριζε για την αποστολή. «Ωστόσο, αναχαίτησαν τα F-16 μας, τα οποία εκτελούσαν το καθήκον τους στο ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα έκανε μια ψευδή δήλωση ισχυριζόμενη ότι "δεν γνωρίζαμε ότι αυτά ήταν τουρκικά αεροσκάφη"», πρόσθεσε.

Κάλεσε επίσης το ΝΑΤΟ να δει τις «εξαιρετικά εχθρικές και λανθασμένες» της Ελλάδας και ισχυρίστηκε πως η συμπεριφορά της Αθήνας δεν συνάδει με τις αρχές της Συμμαχίας.

Στη συνέχεια ανέφερε πως «η Άγκυρα παρακολουθεί στενά τις ενέργειες της Αθήνας που παραβλέπουν το διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας», ενώ επανέλαβε πως η Τουρκία θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο «για να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο».

Υποστηρίζοντας ακολούθως ότι «η Ελλάδα έκανε μια απόπειρα εισβολής το 1919-1922 με την ενθάρρυνση και την υποστήριξη ορισμένων χωρών» και «απογοητεύτηκε», κάλεσε την Αθήνα «να μην μπει σε παρόμοια περιπέτεια, να μην ξαναμπεί σε μπελάδες» και «να πάρει μαθήματα από την ιστορία».

naftemporiki.gr

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ