ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

4.3.2020 15:41

Ο Φορέας Τουρισμού επενδύει στη χιώτικη γαστρονομία

Μέσα από μία ζύμωση τουρισμού και τοπικών παραγωγών επιχειρεί να βάλει τα χιώτικα προϊόντα στα καταστήματα εστίασης

Την τουριστική ταυτότητα ενός τόπου τονώνει σημαντικά η ενίσχυση των γαστρονομικών του χαρακτηριστικών, τα οποία αναδεικνύονται από την εμπιστοσύνη στην τοπική παραγωγή.

Καθώς η γαστρονομία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας ενός τόπου, η ομάδα Γαστρονομίας του Φορέα Τουρισμού Χίου, επιχειρεί να σμίξει την εστίαση με την τοπική παραγωγή μέσα από μια εκδήλωση.

Με γνώμονα την περαιτέρω αναβάθμιση των τουριστικών υπηρεσιών, με παράλληλη συμμετοχή όλων των βαθμίδων της τοπικής  οικονομίας, η Ομάδα Γαστρονομίας καλεί σε μια μοναδική εκδήλωση.

Την Τετάρτη 18 Μαρτίου, στο παραδοσιακό κατάλυμα "Περλεας" στον Κάμπο της Χίου, από τις 11.00πμ, οι διακεκριμένοι μάγειρες Στεφ. Κόβας, Νικ. Κωνσταντουλάκης, Ραλούκα Κισλαρού και Δέσποινα Μαυρικη, προτείνουν συνταγές με βάση τον πλούτο της πρωτογενούς μας παραγωγής, ενώ παράλληλα δίνουν ιδέες για καταλόγους εστιατορίων με ανάδειξη των χιώτικων προϊόντων.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή να μαγειρέψετε και να προτείνετε τις συνταγές σας με χιώτικες πρώτες υλες μέχρι την 8 Μαρτίου στο τηλέφωνο του Φορέα Τουρισμού 6944362552 ή στο info@cto.gr.

«Ευπρόσδεκτη είναι και η συμμετοχή μη εγγεγραμμένων μελών στον Ιδιωτικό Φορέα Τουρισμού καθώς η αλλαγή νοοτροπίας και η προσπάθεια βελτίωσης μας αφορά όλους. Με την ολοκλήρωση του μαγειρικού σεμιναρίου θα ακολουθήσει μικρό γεύμα δοκιμής όσων επί τόπου παρασκευάστηκαν. Επίσης θα προταθεί βιβλιογραφία τοπικών συνταγών και θα γίνει συζήτηση με τους συγγραφείς τους», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Επικεφαλής της Ομάδας Γαστρονομίας και Αντιπρόεδρος Φορέα Τουρισμού Γιώργος Πάσσας.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ