25.6.2023 20:23

Εκλογών 2023: Η Νέα Δημοκρατία με 157 έδρες - Οκτώ κόμματα στη Βουλή

Ποια κόμματα μπαίνουν στη Βουλή

Η εκτίμηση για τα αποτελέσματα των εκλογών του Ιουνίου 2023 ήρθε αρκετά νωρίτερα, όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος της Singular Logic.

Φαίνεται ότι στην επικράτεια δείχνει ότι δεν θα μπει η Πλεύση Ελευθερίας στη Βουλή, προοδευτικά θα μπει και θα έχουμε οκτακομματική Βουλή. Το μοναδικό κόμμα που δεν μπαίνει στο κοινοβούλιο είναι το ΜέΡΑ 25, όπως είπε. Η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας δεν αμφισβητείται, ενώ όπως φαίνεται η Βουλή θα έχει οκτώ κόμματα καθώς τα καταφέρνει και το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της Singular Logic η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 40,5% θα πάρει 157 έδρες. Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με ένα ποσοστό της τάξης του 17,9% και μόλις 48 έδρες, ενώ το ΠΑΣΟΚ με 12,3% θα πάρει 33 έδρες. Με 20 βουλευτές θα είναι στη νέα Βουλή το ΚΚΕ του 7,6% ενώ το κόμμα «Σπαρτιάτες» με ποσοστό 4,7% θα έχει 12 βουλευτές.

Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου με ποσοστό 4,6% θα έχει 12 βουλευτές, ενώ το κόμμα «ΝΙΚΗ» με 3,6% θα καταλάβει 10 έδρες. Τέλος, η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου αναμένεται να φτάσει στο 3,1% και να πάρει 8 έδρες. Η εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος:

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ