16.6.2020 13:56

Τροφοδότης των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού το ΕΠΑ.Λ. Χίου

Με τις καλύτερες προοπτικές ξεκίνησε για τους μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων του Νησιού η διαγωνιστική διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων.

Οι μαθητές που εξετάστηκαν στα Νέα Ελληνικά κλήθηκαν να αναπτύξουν το θέμα της διαχείρισης του υδάτινου στοιχείου, στη βάση της διασκευής του άρθρου του Κοσμά Βίδου για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, το οποίο δημοσιεύθηκε τον περασμένο Μάρτιο σε εβδομαδιαίο περιοδικό.

Στο δεύτερο μέρος της εξέτασης, οι υποψήφιοι κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις πάνω σε απόσπασμα που προέρχεται από τη 13η ιστορία του μυθιστορήματος του Ίταλο Καλβίνο «Μαρκοβάλντο ή Οι εποχές στην πόλη» (μετάφραση Έφη Καλλιφατίδη, Εκδόσεις Καστανιώτη, Αθήνα, 1989), με τίτλο: «Πού είναι πιο γαλάζιος ο ποταμός».

Εξερχόμενοι από τις αίθουσες οι μαθητές έκαναν λόγο για ένα βατό θέμα, που τους έδινε την ευκαιρία να αναπτύξουν τις σκέψεις τους πάνω στη διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Ερωτώμενοι για τις στοχεύσεις τους, η πλειονότητα των μαθητών απάντησε ότι βασικός τους στόχος είναι η είσοδος σε μία από τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού σε Χίο και Οινούσσες, είτε σε οποιοδήποτε άλλο μέρος της Ελλάδας.

Οι ίδιοι σημείωσαν ότι η προσαρμογή σε καθεστώς κορωνοϊού, πριν τις εξετάσεις, δεν ήταν μία εύκολη διαδικασία καθώς η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατούσε τους αποσυντόνισε σε σημαντικό βαθμό.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ