14.9.2021 13:25

Το Τμ. Τουρισμού υποδέχεται τους νέους φοιτητές και ετοιμάζεται για την ορκωμοσία των πρώτων αποφοίτων του

Το Τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου υπερκάλυψε τη φετινή χρονιά τον αριθμό των διαθέσιμων θέσεων του, αυξάνοντας μάλιστα τη βάση εισαγωγής κατά 41% σε σχέση με το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το σύνολο των επιτυχόντων, το 61% δήλωσαν το Τμήμα ως πρώτη επιλογή, το 18,5% ως δεύτερη και το 6,5% ως τρίτη επιλογή. Τα στοιχεία αυτά αποδεικνύουν την αναγνώριση του Τμήματος Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού από τους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων και θέτουν τις βάσεις για τη συνέχιση και περαιτέρω ενδυνάμωση της παροχής αξιόλογου ακαδημαϊκού έργου.

Το Τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού στα 4 έτη λειτουργίας του, αξιοποιώντας στο μέγιστο τους διαθέσιμους ανθρώπινους πόρους του, σε συνεργασία και με τα υπόλοιπα Τμήματα της Πανεπιστημιακής Μονάδας Χίου, παρέχει ένα ολοκληρωμένο Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών, εστιασμένο στις επιστήμες που μελετούν την τουριστική ανάπτυξη και τη διοίκηση των τουριστικών επιχειρήσεων. Δημιουργεί έτσι το μελλοντικό σώμα επιστημόνων με δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης και σταδιοδρομίας στους διαφορετικούς τομείς του τουριστικού κλάδου. Ήδη οι πρώτοι απόφοιτοί του έχουν τη δυνατότητα εγγραφής στο Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος.

Σήμερα η ενίσχυση των περιφερειακών Πανεπιστημίων και δη του ακριτικού Πανεπιστημίου Αιγαίου είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Δεν πρέπει να παραγνωρίζεται το γεγονός ότι το Πανεπιστήμιο συμβάλλει τα μέγιστα στις τοπικές κοινωνίες των 6 νησιών που λειτουργεί, ενισχύοντας πολλαπλώς το επιστημονικό, οικονομικό, πολιτισμικό και κοινωνικό τους κεφάλαιο. Η υποστήριξη από φορείς, επιχειρήσεις αλλά και παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να γίνουν πιο ελκυστικά τα Τμήματά του είναι επιβεβλημένη, ώστε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου να συνεχίσει απρόσκοπτα την αποστολή του για εκπαίδευση, έρευνα και κοινωνική προσφορά.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ