15.7.2021 11:18

Τι συμβαίνει στο ΚΕΣΥ της Χίου;

Αρκετοί μαθητές κινδυνεύουν να μείνουν από τη νέα σχολική χρονιά χωρίς παράλληλη στήριξη

Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα γονέων μαθητών οι οποίοι φαίνεται να μην εξυπηρετούνται εδώ και αρκετούς μήνες από το Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης Χίου (ΚΕΣΥ) του Υπουργείου Παιδείας, καθώς δεν δίνονται γνωματεύσεις ή αυτές καθυστερούν πολύ.

Αποτέλεσμα είναι να κινδυνεύουν αρκετοί μαθητές να μείνουν από τη νέα σχολική χρονιά χωρίς παράλληλη στήριξη ή να στερηθούν την δυνατότητα για ειδική αξιολόγηση τόσο  στην πρωτοβάθμια όσο και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Tαυτόχρονα, ζητείται πολλές φορές από τους γονείς να ταξιδέψουν εκτός νησιού και να μεταβούν σε Αθήνα, Θεσ/νίκη ή Μυτιλήνη, προκειμένου να εφοδιαστούν με τις απαραίτητες ιατρικές βεβαιώσεις, επωμιζόμενοι όλα τα έξοδα και ταλαιπωρούμενοι εν μέσω της πανδημίας του covid-19.

Σημειωτέον ότι μέχρι τώρα οι γονείς δεν ήταν αναγκασμένοι να ταξιδέψουν εκτός Χίου, αλλά εξυπηρετούνταν κανονικά από τους αρμόδιους φορείς του νησιού. Οι γονείς έχουν απευθυνθεί στις σχετικές αρχές της εκπαίδευσης σε Περιφέρεια και Υπουργείο, αλλά και σε τοπικό επίπεδο, εδώ και αρκετούς μήνες, χωρίς ωστόσο να έχουν λάβει απάντηση.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ