10.3.2021 13:47

Πάνω από 470 οι αιτήσεις συμμετοχής στις πανελλαδικές

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για τις Πανελλήνιες εξετάσεις μέχρι τις 19/03

Μπορεί η χώρα να διανύει το τρίτο κύμα πανδημίας ωστόσο μαθητές και απόφοιτοι αναμένουν να υποβάλλουν την αίτηση τους για συμμετοχή στις Πανελλήνιες Εξετάσεις του 2021.

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Α. Ευαγγελινός διευκρίνισε ότι βγήκε η εγκύκλιος που αφορά τους μαθητές, οι οποίοι είναι απόφοιτοι. Ωστόσο υπάρχει η δυνατότητα και σε μαθητές που έχουν ήδη αιτηθεί την συμμετοχή τους από τον Νοέμβριο να συμπληρώσουν την ήδη υποβληθείσα αίτηση δήλωσης.

Οι μαθητές Γενικών Λυκείων έχουν την δυνατότητα από τις 8 έως τις 19  Μαρτίου να συμπληρώσουν την υποβληθείσα αίτηση δήλωσης τους. Το ίδιο ισχύει και για τους απόφοιτους Γενικών, Μουσικών και Επαγγελματικών Λυκείων.

Οι αιτήσεις είναι αναρτημένες στην σελίδα του Υπουργείου Παιδείας, στην σελίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στο κοντινότερο Λύκειο της κατοικίας τους. Οι Διοικήσεις των σχολείων συνεχίζουν κανονικά και είναι στην διάθεση των μαθητών.

Άγνωστη παραμένει η ημερομηνία έναρξης Πανελλήνιων εξετάσεων ωστόσο ενδέχεται να υπάρξει παράταση που δεν θα ξεπερνά την μια εβδομάδα.

Τέλος, η μείωση της ύλης κατά 25-30% σύμφωνα με τον κ. Ευαγγελινό αποτελεί μια σημαντική βοήθεια για τους μαθητές που σύντομα θα ξεκινήσουν και τις επαναλήψεις. Μάλιστα το Υπουργείο Παιδείας παρακολουθεί την διδαχθείσα ύλη των εξεταζόμενων μαθημάτων της Γ’ Λυκείου προκειμένου να διαμορφώσει μια γενική εικόνα.

«Κάθε μήνα στέλνουμε τα δεδομένα από τα σχολεία και αν χρειαστεί θα ακολουθήσει και τροποποίηση» δήλωσε ο κ. Ευαγγελινός.

 

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ