8.1.2021 14:05

Με αυστηρότερα μέτρα η επαναλειτουργία των σχολείων τη Δευτέρα

Με ένα sms οι εκπαιδευτικοί θα μπορέσουν να υποβληθούν σε test covid

Έτοιμα όπως όλα δείχνουν είναι τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να υποδεχτούν τους μικρούς μαθητές την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου.

Ο προϊστάμενος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, Αριστείδης Κελεπερτζής  το επιβεβαίωσε λέγοντας ότι: «τα σχολεία μας είναι έτοιμα. Τα μέτρα αυτή τη φορά είναι αυστηρότερα».

Στα μεγάλα σχολεία προβλέπεται να αξιοποιηθούν δυο είσοδοι τμηματικά για την προσέλευση των μαθητών. Επίσης ενδέχεται να υπάρξουν κλιμακωτές ώρες (5-10 λεπτά) προσέλευσης και αναχώρησης από τα σχολεία. Την παραπάνω απόφαση θα λάβει ο σύλλογος διδασκόντων κάθε σχολείου.

 Υγειονομικά μέτρα συνεχίζουν να υπάρχουν με την χρήση μάσκας, την χρήση αντισηπτικών τόσο από τους εκπαιδευτικούς όσο και τους μαθητές.

Ηλεκτρονική πλατφόρμα για covid test

Την ίδια ώρα το Υπουργείο σχεδιάζει τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην οποία οι εκπαιδευτικοί θα έχουν την δυνατότητα να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους να υποβληθούν σε covid test.

«Ο εκπαιδευτικός με ένα sms θα έχει την δυνατότητα να πάει σε ένα από τα 300  διαγνωστικά κέντρα για να κάνει εθελοντικά το rapid test», εξήγησε ο κ. Κελεπερτζής.

Κανονικά τα μαθήματα στα σεισμόπληκτα σχολεία

Τέλος καμία ανησυχία δεν υπάρχει για τα δυο σεισμόπληκτα σχολεία καθώς σύμφωνα με τον Α. Κελεπερτζή ο Δήμος έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ