15.6.2021 13:52

Καλή αρχή για τους μαθητές των ΕΠΑ.Λ. της Χίου με θέμα τον αθλητισμό και την αγωνία για επιτυχία

Υποψήφιοι και από το Ναυτικό Λύκειο Τσάκου TEENS

Πρεμιέρα σήμερα για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ με πρώτο μάθημα εξέτασης τα Νέα Ελληνικά.

Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ εξερχόμενοι από τις αίθουσες εξέφρασαν τη χαρά τους καθώς το θέμα ήταν επίκαιρο. Μάλιστα, όπως δήλωσαν, τα θέματα που τους δόθηκαν έδειξαν και τις προθέσεις προς του μαθητές των ΕΠΑΛ καθώς τους δόθηκαν ίσες ευκαιρίες. 

Συγκεκριμένα στους υποψηφίους δόθηκε άρθρο της εφημερίδας «Καθημερινή» με τίτλο «Αθλητές: Αιχμάλωτοι της… επιτυχίας» του αρθρογράφου Μπάμπη Παπαδάτου. Επίσης εξετάστηκαν στο ποίημα του Νίκου Μοσχοβάκου «Τελευταία κούρσα» από τη συλλογή ποιημάτων «Απριλίου ξανθίσματα».

Στο 1ο ΕΠΑΛ Χίου οι εξετάσεις ξεκίνησαν στις 09:10  ενώ την ίδια ώρα διενεργήθηκαν εξετάσεις και για τους φυσικώς αδύνατους μαθητές στην Αθήνα.

Σε δηλώσεις του ο Διευθυντής του 1ου  ΕΠΑΛ Χίου,  Κ. Βούκουνας ανέφερε ότι η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά και οι μαθητές και εκπαιδευτικοί εισήλθαν στις αίθουσες έχοντας υποβληθεί σε self test. Ο κ. Βούκουνας πρόσθεσε ότι τα θέματα ήταν επίκαιρα δεδομένων των τελικών αγώνων στο τένις.

Σχετικά με τον αριθμό των υποψηφίων που εισήλθαν στις αίθουσες υπήρξε μια «αναμενόμενη» όπως χαρακτήρισε ο κ. Βούκουνας απώλεια της τάξεως του 11%. Συγκεκριμένα από τους 177 μαθητές έλαβαν μέρος οι 155.

Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν την ερχόμενη Τετάρτη στο μάθημα των μαθηματικών ανεξαρτήτως ειδικότητας.

Τέλος για πρώτη φορά συμμετείχαν και οι μαθητές του Ναυτικού Λυκείου Τσάκου TEENS καθώς όπως δήλωσε ο καθηγητής, Θανάσης Καραπούλιος συμμετείχαν συνολικά 28 παιδιά. Το εύρος των επιλογών των υποψηφίων είναι μεγάλο καθώς μερικοί θα επιλέξουν Πολυτεχνικές Σχολές, Ναυτιλιακά, ή Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού. 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ