6.5.2022 12:24

Η Ένωση Γονέων Χίου για την Τράπεζα Θεμάτων και την ΕΒΕ

Με αφορμή την επιμονή του Υπουργείου Παιδείας για την εφαρμογή της Τράπεζας θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής σε αυτή τη σχολική χρονιά και ταυτιζόμενοι με τις απόψεις συλλόγων γονέων Λυκείων της Χίου αλλά και Πανελλαδικά, η Ένωση Γονέων Χίου δηλώνει την αντίρρηση της σε αυτή τη διαδικασία και ζητά έστω και την τελευταία στιγμή την ακύρωση αυτής της απόφασης. 

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Ειδικότερα φέτος υπήρξαν σημαντικά μαθησιακά κενά λόγω της τηλεκπαίδευσης τα προηγούμενα χρόνια, τα οποία το ΥΠΑΙΘ δεν κάλυψε με επαρκή τρόπο .

Υπήρξαν σημαντικά κενά εκπαιδευτικών με την μη έγκαιρη τοποθέτηση

αναπληρωτών από την αρχή της χρονιάς και λόγω των συνθηκών κλήθηκαν πχ βιολόγοι να διδάξουν Φυσική, φυσικοί Μαθηματικά κτλ με ότι αυτό συνεπάγεται στην ισότιμη παροχή γνώσης σε όλους τους μαθητές.

 Με την εφαρμογή του πρωτόκολλου για το κλείσιμο του τμήματος

αν νοσήσει το 50%+1 των μαθητών, τα περισσότερα τμήματα λειτούργησαν με συνεχείς απουσίες παιδιών, με αποτέλεσμα η ύλη να έχει διδαχθεί αποσπασματικά στο σύνολο σχεδόν των μαθητών.

Τα παραπάνω σε συνδυασμό με την έτσι και αλλιώς υπερβολική ύλη ( που θα έπρεπε κάποια στιγμή να επανεξεταστεί ) δημιουργούν ένα ασφυκτικό πλαίσιο σε μαθητές, καθηγητές και γονείς.

Καλούμε το ΥΠΑΙΘ να επανεξετάσει συνολικά το ζήτημα της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και φυσικά να υπάρξει επιτέλους ένας ουσιαστικός διάλογος για την παιδεία ώστε να αποκτήσουμε ένα σύστημα που δεν θα στοχεύει σε κάθε τύπου εξετάσεις - ευνοώντας την παραπαιδεία – αλλά σε ουσιαστική απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα μοναδικά χαρακτηριστικά κάθε παιδιού.

Για όλους τους παραπάνω λόγους συμμετέχουμε στην πανελλαδική κινητοποίηση την Τετάρτη 11/5/2022 και καλούμε τους Συλλόγους Γονέων να διεκδικήσουμε μαζικά να μην δώσουν ούτε φέτος τα παιδιά μας εξετάσεις με την Τράπεζα Θεμάτων και την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής».

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ