2.7.2024 13:05

Η ακτινογραφία των επιδόσεων των μαθητών της Χίου στις πανελλαδικές εξετάσεις (Video)

Με θετικά λόγια για τις επιδόσεις των μαθητών της Χίου στις Πανελλαδικές Εξετάσεις μίλησε η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, Ευτυχία Βλυσίδου. Σε σημερινή της συνέντευξη στο Politischios.gr, η κυρία Βλυσίδου αναφέρθηκε αναλυτικά στα αποτελέσματα των εξετάσεων, προσπαθώντας να αποτυπώσει την εικόνα για τις επιδόσεις των μαθητών, παρά την αρχική ανησυχία για συγκεκριμένα μαθήματα.

Η κυρία Βλυσίδου επισήμανε ότι, παρόλο που υπήρχε αρνητική ατμόσφαιρα σχετικά με τις επιδόσεις των μαθητών στα Μαθηματικά και τη Φυσική, τα τελικά αποτελέσματα δεν ήταν τόσο άσχημα όσο αναμενόταν. Συγκεκριμένα, ένα σημαντικό ποσοστό μαθητών σημείωσε ικανοποιητικές επιδόσεις στη Γλώσσα, με το 34% να βρίσκεται πάνω από το 15, φτάνοντας μέχρι το 18,4. Στα Μαθηματικά, το 51% των μαθητών έγραψε κάτω από τη βάση, αλλά το 32% σημείωσε βαθμούς από 15 και πάνω.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα επιτεύγματα μαθητών σε μαθήματα όπως η Χημεία και η Φυσική, όπου το 47,17% και το 58,34% αντίστοιχα έγραψαν πάνω από το 15. Στη Βιολογία, τα αποτελέσματα ήταν επίσης ενθαρρυντικά με το 45,65% των μαθητών να σημειώνουν υψηλές επιδόσεις. Στην Οικονομία και την Πληροφορική, τα αποτελέσματα ήταν επίσης θετικά, ενώ αναφέρθηκε και η πρόκληση στην Ιστορία, όπου το 53,33% των μαθητών βρέθηκε κάτω από τη βάση.

Η Διευθύντρια τόνισε τις εξαιρετικές επιδόσεις σε συγκεκριμένα σχολεία, αναφέροντας ενδεικτικά το 1ο Γενικό Λύκειο Χίου, όπου οι μαθητές στις ανθρωπιστικές επιστήμες είχαν μέσο όρο 17,5, στις θετικές επιστήμες 18,2 και στον τομέα υγείας 18,3. Το 2ο Γενικό Λύκειο Χίου σημείωσε επίσης υψηλές επιδόσεις, με μέσους όρους 16,6, 18,5 και 18,8 αντίστοιχα στους ίδιους τομείς.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε σε μαθήτρια του Γενικού Λυκείου Καρδαμύλων, η οποία πρώτευσε με βαθμολογία 19,05 στην Ομάδα Προσανατολισμού Οικονομίας και Πληροφορικής, καθώς και στις σημαντικές επιδόσεις μαθητών των ΕΠΑΛ, όπου οι χαμηλές βαθμολογίες ήταν περιορισμένες.

Η κυρία Βλυσίδου εξέφρασε την υπερηφάνειά της για τις επιδόσεις των μαθητών και επαίνεσε την προσπάθεια των εκπαιδευτικών, των γονέων και της υπηρεσίας της, οι οποίοι συνεργάστηκαν για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία των μαθητών. Επισήμανε επίσης ότι τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων είναι μόνο ένα μέρος της εκπαιδευτικής διαδρομής των μαθητών και δεν πρέπει να τους καθορίσουν, ενθαρρύνοντάς τους να ακολουθήσουν τα όνειρά τους και να κάνουν σωστές και ρεαλιστικές επιλογές για το μέλλον τους.

Επιπλέον, ανέφερε πως η διαδικασία υποβολής των μηχανογραφικών στοιχείων θα ξεκινήσει σύντομα και εξέφρασε την ελπίδα ότι τα φετινά αποτελέσματα θα οδηγήσουν σε σημαντικές επιτυχίες για τους μαθητές της Χίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ