17.2.2022 14:43

Γυναίκα στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων

Οι νέοι συζήτησαν θέματα καθημερινότητας στην πόλη

Ένα «πρότυπο» Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης, στην αίθουσα «Α. Λοίζος» στο Δημαρχείο. «Πρότυπο», διότι νέοι και «νέες» κατόρθωσαν μέσα από τεκμηριωμένες απόψεις, διάλογο και ωριμότητα να ακολουθήσουν δυο σημαντικές δημοκρατικές διαδικασίες.

Η πρώτη αφορούσε στην ανάδειξη Προεδρείου, στο οποίο εκλέχθηκε μια γυναίκα η οποία, με την εισήγηση της έπεισε τους συναδέλφους της να την εκλέξουν.

Οδηγός καθ’ όλη τη διάρκεια διενέργειας της ψηφοφορίας αλλά και των θεμάτων που τέθηκαν προς συζήτηση ήταν ο  Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παύλος Καλογεράκης, ο οποίος, ευχαρίστησε τους μαθητές έμπρακτα δίνοντας τους ένα επετειακό μεταλλείο και ένα επετειακό λεύκωμα.

Μεταξύ άλλων, δε δίστασε να απαντήσει σε όσους έκριναν την πρωτοβουλία του για τη διενέργεια Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων απευθυνόμενος στους μαθητές:

«Δεν έχουμε καμία σχέση με τα όσα λέγονται όσον αναφορά την επίδραση μας σε εσάς. Εμένα το ιδιαίτερο μου ενδιαφέρον και επιτρέψτε μου να το πω είναι η αγάπη μου, γιατί έχω ζήσει μια ζωή μαζί με τα νιάτα σαν εκπαιδευτικός 35 χρόνια στον πίνακα».

Στο δεύτερο μέρος οι συμμετέχοντες συζήτησαν θέματα καθημερινότητας και ειδικότερα τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να αλλάξει η εικόνα της πόλης. Ο κ. Καλογεράκης κάλεσε τους μαθητές να τεκμηριώσουν και να θέσουν τους προβληματισμούς αλλά τις τοποθετήσεις τους για τον Περιφερειακό δρόμο του Κάστρου.

Τέλος υπενθυμίζεται ότι για την συμμετοχή των μαθητών προσκλήθηκαν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους και στην περίπτωση μεγάλου αριθμού ενδιαφερομένων πραγματοποιήθηκε κλήρωση.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ