11.2.2021 12:11

ΕΛΜΕ Χίου: «Η εκπαίδευση θεμελιώδες δικαίωμα όλων των παιδιών»

Την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, έξω από το Γυμνάσιο Ιππείου Λέσβου διαδραματίστηκαν σκηνές ξένες προς την εκπαίδευση με αφορμή την έναρξη φοίτησης στο ΤΥ-ΖΕΠ ολιγάριθμης ομάδας ασυνόδευτων ανηλίκων αιτούντων άσυλο. 

Συνάδελφοί μας, δέχθηκαν χυδαία επίθεση ενώ προσέρχονταν στον χώρο εργασίας τους. Δυστυχώς οι παλινωδίες των χειρισμών της κυβέρνησης και των τοπικών αρχών στο θέμα του προσφυγικού αποτέλεσαν την αιτία των γεγονότων αυτών. Στο συγκεκριμένο περιστατικό ειπώθηκαν τερατώδη ψέματα τα οποία και χρησιμοποιήθηκαν προσχηματικά για να δικαιολογήσουν την παρεμπόδιση εργαζομένων από την είσοδό τους στο σχολείο.

Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας και καταγγέλλουμε απερίφραστα τον διασυρμό που υπέστησαν o Διευθυντής και τα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων του Γυμνασίου Ιππείου. Στηρίζουμε τους συναδέλφους μας εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Ιππείου και αναμένουμε το ίδιο να πράξει και η Πολιτεία διά της ΠΔΕ Βορείου Αιγαίου και της ΔΔΕ Λέσβου. 

Το σχολείο και η εκπαίδευση είναι θεμελιώδες δικαίωμα όλων των παιδιών ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας, χώρας προέλευσης και εθνικής καταγωγής και βασική υποχρέωση της Πολιτείας να το εξασφαλίζει. 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ